anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy wiecie o co chodzi z ta praca zdalna z grupy allegro powiązany z applikacje 21shares?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:85900442
#1 Nowicjusz

Ktoś mi zapisał na tiktok o oferty pracy o to wiadość który dostałam <Grupa Allegro prowadzi rekrutację pracowników tymczasowych w Polsce! Elastyczny czas pracy, możliwość pracy z domu. Do obowiązków należy pomoc w zarządzaniu firmą oraz jej promocji. Dzienne wynagrodzenie wynosi od 300 do 800 PLN. Aby uzyskać więcej informacji o stanowiskach, dołącz do naszego WhatsApp ! 📞 WhatsApp: [edytowano]>

no i pisałam na whatsapie i dostałam 4zadanie który polegały na dodawania produkty z allegro do kosza i robić rzuty ekranowowy. Za to dostałam 40zl i zostałam skierowany na kolejny etapie przez telegram prosili mnie otworzyć konto i dalej dokonałam zadanie aż 19zadanie między innemy szybki inwestywacja i w sumie zarabiałam 300zl około. Zostało mnie zadanie 20 aby skończyć szkolenia i zostać pracownikiem i dostać premi na start 2500zl około. Ale teraz bardzo waham ponieważ aby pisać umówa trzeba dać wszytki dany oraz pesel. Szczerzy mówiąc słabo rozumiem jak to fonkcjonuje kryptowaluty i boję sie

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

O Gratulacje. Zostałaś słupem. O to chodzi, że na końcu tej zabawy ludzie tracą cieżką kasę. Bywały juz artykuły w necie, że potracili po 5000-6000. Właśnie z tej zabawy. A to jak mają farta. Bo w gorszym przypadku to pewnie Twoje dochody pochodzą od ludzi oszukanych np. kupujących przez fałszywe linki. I możesz liczyć się z poważnymi problemami , sprawą sądową itp. 

Portal nie ma  z tym nic wspólnego.

#1 Nowicjusz

Ale nie dałam moje dane w ogóle

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@Client:85900442 

Allegro nie prowadzi rekrutacji przez TikToka, WhatsApp ani Telegram i nie zleca zadań typu dodawanie produktów do koszyka czy "inwestycji". To, co opisujesz, to oszustwo.

Nie podawaj żadnych danych (zwłaszcza PESEL), nie wpłacaj pieniędzy i przerwij kontakt z tymi osobami.

Na przyszłość zachęcam do ostrożności - takie wiadomości służą wyłącznie wyłudzeniu danych.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
Client:85900442
#1 Nowicjusz

Dziękuję

oznacz moderatorów