Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedający nie oferuje zakupu za pobraniem ale Zapewnia mnie że zakupy są bezpieczne że Allegro blokuje pieniądze przez 45 dni i w tym czasie można zakupu się wycofać i wtedy Allegro zwraca pieniądze czy to prawda?
Trzeba wpłacić sprzedającemu prawie 4000 zł a swoją siedzibę ma on w Chinach?
Czy według sprzedającego mogę naprawdę czuć się bezpiecznie?
@mariusztaxi nie, to nie jest prawda
Allegro nie blokuje pieniędzy- chyba że sprzedający ma zablokowane konto, jesli nie ma blokady to moze pieniądze wypłacić natychmiast po Twoim przelewie
Prawo do odstąpienia od umowy to z reguły 14 dni -chyba że sprzedający ustawił dłuższy termin w swoim regulaminie
Co do sprzedawcy z Chin- to pomysl w jaki sposób miałbys ewentualnie produkt reklamowac i czy ktokolwiek zmusiłby takiego sprzedawce do uznania reklamacji o ile bys go w Chinach odnalazł
Jesli mowa o: "Allegro blokuje pieniądze przez 45 dni i w tym czasie można zakupu się wycofa"
To bardzo mi to pachnie przekretem. Jelsi dostałeś od sprzedającego link na maila to sugeruje w żadnym razie tam w nic nie klikać. Jak juz coś to wejsc na allegro i odnaleźć oferte ręcznie
Osobiście wolałbym sie od takiej trnsakcji trzymac z daleka. 🙂
@mariusztaxi sprzedawca chyba pomylił platformy 45 dni blokada kasy to jest ale na alieekspres 😀. Za takie pieniądze bym nie ryzykował. Niby allegro gwarantuję bezpieczne zakupy. Poczytaj o tym Warunki skorzystania z Programu Ochrony Kupujących
@mariusztaxi Allegro gwarantuje bezpieczeństwo zakupów niezależenie od tego, u którego sprzedawcy kupisz. Pieniądze z reguły nie są blokowane po wpłacie, ale bywają bywają przypadki, że są do czasu aż sprzedawca wyśle towar i kupujący nie zgłosi problemu. Program Ochrony Kupujących na Allegro działa dosyć sprawnie, więc większych obaw mieć nie powinieneś. Problemem przy zakupach z Chin może być konieczność odesłania towaru w ramach zwrotu lub reklamacji na chiński adres. Przy reklamacji sprzedawca ma obowiązek zwrócić koszt odesłania, ale przy konsumenckim zwrocie bez podania przyczyny już nie ma takiego obowiązku.