anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy zdjęcia na aukcji mogą być tylko poglądowe?

pilanqa
#7 Wielbiciel

Dzień dobry, zamówiłam na allegro łóżka. Po ich złożeniu okazało się, że nie przypominają tych ze zdjęć - różnią się proporcjami (grubości skrzyni do materaca - na aukcji to mniej więcej pół na pół, w rzeczywistości 2/3 to skrzynia a 1/3 to materac /w zasadzie połowa tej 1/3 to materac, bo reszta to deska/). Dodatkowo oparcie też wygląda inaczej - miało być płaskie (tak, że można np.położyć jakiś drobiazg), jest zaokrąglone. Sprzedający odpisał mi, że "zdjęcia w ofercie mają charakter poglądowy" (nie ma o tym wzmianki na aukcji) a oparcia "są tapicerowane i lekko zaokrąglone (...) oparcia wykonujemy tylko w taki sposób, jak na przesłanych przez Panią zdjęciach". Jednak na zdjęciach w aukcji wyglądają inaczej niż na moich.

Nie widzi swojej winy, ciągle tłumaczy, że wszystko jest zgodne z wymiarami (I jest. Nie sprzeczam się o wymiary a PROPORCJE materac/skrzynia i KSZTAŁT oparcia). Nigdzie nie jest wspomniane, że materac bedzie miał grubość 6,5 cm. Po zdjęciach też nie mogłam się tego domyślić, wszak są tylko poglądowe...

Sprzedający twierdzi, że powinnam była się skontaktować przed zakupem, to by mi doradzili.

Prokliencko zgadza się na wymianę na łóżka z grubszym materacem (temat oparcia pominięto, ale, jak już wiemy, takie, jak na zdjeciu w aukcji po prostu nie istnieje), jeśli pokryję jej koszty. Albo zwrot bez wymiany (i tutaj cena 400 zł).

Czy naprawdę tak to wygląda, że sprzedający może wstawić zdjęcie poglądowe, bez zaznaczania tego w opisie, nie zawrzeć w opisie istotnych faktów (grubość materaca) a klient-gapa, skoro nie dopytał, to niech ponosi koszty wymiany czy zwrotu? Bo ja mam wrażenie, że coś tu jest bardzo nie tak.

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@pilanqa nie, sprzedający jest odpowiedzialny za właściwy opis ofert, także za zdjęcia. Nie mogą one wprowadzać w błąd. Możesz w tej sytuacji zgłosić reklamację, powołując na niezgodność towaru z opisem. W razie problemów z porozumieniem ze sprzedwcą możesz także założyć dyskusje i poprosić nas o pomoc w niej. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów