Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć,
Zamówiłem towar nie używałem go i chciałem zwrócić mam czas do 07.07 do 23:59 czy jeśli paczka dotrze 08.07 to nie dostanę zwrotu kasy? Czy jak to wygląda?
Już miałem raz taka sytuację, że wysłałem w czasie ale paczka dotarła później niż allegro wymagało i nie dostałem zwrotu, czy tak powinnobyc?
@xAdrianekk zgodnie z prawem masz maksymalnie 14 dni (licząc od następnego dnia po otrzymaniu przesyłki), aby powiadomić sprzedającego o zwrocie przedmiotu, na przykład poprzez wypełnienie Formularza zwrotu Allegro.
@xAdrianekk na odstapienie od umowy masz 14dni od dnia odbioru paczki w momencie złożenia odstąpienia w sysyemie allegro zaczyna biec 14dni na odesłanie paczki i masz ją w tym czasie nadać.
@xAdrianekk podstawowe pytanie po co przeciągasz tak odesłanie ???
Masz czas na odesłanie - nadanie do 14 dni od odstąpienia, czas dotarcia paczki sprzedawcy nie ma znaczenie, jedyne co może się wstrzymać ze zwrotem kasy do czasy odebrania paczki 🙂
@xAdrianekk Ważne czy zgłosiłeś zwrot, samo wysłanie może być później, teoretycznie do 14 dni ale zdarza się dłużej.
Natomiast termin masz pewnie przypisany do darmowego zwrotu smart , jeśli się nie wyrobisz najwyżej wyślesz później na własny koszt.
Za poprzedni zwrot powinieneś zgłosić pretensję za brak zwrotu kasy do sprzedającego. Masz taki przycisk nad listą zakupów: Zgłoś problem