Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, kupiłem przedmiot (drukarkę) na Allegro z usługą wydłużonej o 2 lata gwarancji Allegro Care. Usługa droga / nie droga - 68 PLN. Co mnie zdziwiło dostałem FV od sprzedawcy na kwotę zakupu drukarki (tu OK), ale za ubezpieczenie od Allegro już nie. Napisałem na chatcie Allegro (messenger) o mojej sprawie - 6 konsultantów po kolei (4 godziny przełączania), po czym ostatni stwierdził, że allegro nie wystawa FV za usługę ubezpieczenia! Jak to jest? Zamawiam usługę (kupuję) i chcę za to fakturę, dlaczego Allegro twierdzi, że nie wystawiam faktur za świadczone usługi ubezpieczenia Allegro Care? Może mi ktoś to wytłumaczyć?
@ujejskiego a dostałeś kiedyś fakturę za ubezpieczenie mieszkania - samochodu ??? co wtedy zanosisz księgowej ??? Polisę !!! wydrukuj polisę na ubezpieczenie sprzętu i to jest podstawą do zaksięgowania 🙂
@kostas11 nie wiem jak to jest sformułowane bo nigdy nie korzystałem. Jak ubezpieczenie - to polisa. Jak usługa dodatkowej gwarancji - to faktura.
Dostałem polisę na.... przedłużoną gwarancję po gwarancji producenta.
@ujejskiego taki kruczek 🙂
Ubezpieczenie Allegro Care skierowane jest do osób fizycznych. Właścicielem ubezpieczenia może być tylko właściciel konta, czyli osoba fizyczna, która nie prowadzi działalności gospodarczej.
Ochronę ubezpieczeniową świadczy ERGO Hestia. Agentami ubezpieczeniowymi są spółki Allegro Pay oraz Allegro. Pełnomocnictwa udzielone spółkom przez ERGO Hestię znajdziesz w dokumentach agencyjnych.