anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego Allegro nie wystawia Faktur za usługi Allegro Care ?

MAMY ROZWIĄZANIE!
ujejskiego
#1 Nowicjusz#

Witam, kupiłem przedmiot (drukarkę) na Allegro z usługą wydłużonej o 2 lata gwarancji Allegro Care. Usługa droga / nie droga - 68 PLN. Co mnie zdziwiło dostałem FV od sprzedawcy na kwotę zakupu drukarki (tu OK), ale za ubezpieczenie od Allegro już nie. Napisałem na chatcie Allegro (messenger) o mojej sprawie - 6 konsultantów po kolei (4 godziny przełączania), po czym ostatni stwierdził, że allegro nie wystawa FV za usługę ubezpieczenia! Jak to jest? Zamawiam usługę (kupuję) i chcę za to fakturę, dlaczego Allegro twierdzi, że nie wystawiam faktur za świadczone usługi ubezpieczenia Allegro Care? Może mi ktoś to wytłumaczyć?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5
kostas11
#21 Demiurg#

@ujejskiego a dostałeś kiedyś fakturę za ubezpieczenie mieszkania - samochodu ??? co wtedy zanosisz księgowej ??? Polisę !!!   wydrukuj polisę na ubezpieczenie sprzętu i to jest podstawą do zaksięgowania 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów
pinsplash
#21 Demiurg#

@kostas11 nie wiem jak to jest sformułowane bo nigdy nie korzystałem. Jak ubezpieczenie - to polisa. Jak usługa dodatkowej gwarancji - to faktura.

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów
ujejskiego
#1 Nowicjusz#

Dostałem polisę na.... przedłużoną gwarancję po gwarancji producenta.

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@ujejskiego  taki kruczek 🙂

Ubezpieczenie Allegro Care skierowane jest do osób fizycznych. Właścicielem ubezpieczenia może być tylko właściciel konta, czyli osoba fizyczna, która nie prowadzi działalności gospodarczej. 

________
Κώστας
oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@pinsplash 

Ochronę ubezpieczeniową świadczy ERGO Hestia. Agentami ubezpieczeniowymi są spółki Allegro Pay oraz Allegro. Pełnomocnictwa udzielone spółkom przez ERGO Hestię znajdziesz w dokumentach agencyjnych.

________
Κώστας
oznacz moderatorów