kupiłem przedmiot, on zepsuł się po 1,5 miesiąca użytkowania raz w tygodniu, zgłosiłem reklamację a sprzedający uznał (nawet nie oglądając sprzętu) że przedmiot za 1200 zł się zużył co nie podlega gwarancji i odmówił reklamacji allegro zamknęło dyskusję uznając problem za ROZWIĄZANY !!!
no do jasnej cholery co to ma znaczyć - tak teraz allegro traktuje swoich użytkowników ???
przecież to jest niezgodne z prawem !
poniżej wklejam odpowiedź sprzedawcy i użytkownika - jeżeli trzeba wkleję całą dyskusję:
Witam, odrzuciłem reklamację ponieważ: Po dokładnym sprawdzeniu z przykrością informujemy, że w tej chwili nie możemy zatwierdzić pełnego zwrotu pieniędzy lub wymiany. Oto dlaczego: Problemy związane ze zużyciem lub działaniem, które pojawiają się po kilku sesjach użytkowania, nie są objęte gwarancją, chyba że zostanie udowodnione, że jest to wada istniejąca wcześniej. Z Twojego opisu wynika, że program urządzenia, licznik i wentylator działają normalnie, co sugeruje, że podstawowa elektronika jest sprawna. Żadne stukanie (wyjście fali uderzeniowej) nie może być spowodowane przez: „Zużycie elementów wewnętrznych” (np. degradację elektromagnesu lub mechanizmu młotkowego w czasie). „Czynniki środowiskowe” (np. gromadzenie się kurzu w głowicy fali uderzeniowej, wpływające na ruch mechaniczny). „Nieprawidłowe ustawienia lub błąd użytkownika” (np. zbyt niski poziom intensywności lub niewłaściwy kontakt ze skórą). Problemy te należą do kategorii „zużycia lub konserwacji”, a nie wad produkcyjnych. Dlatego moja decyzja jest negatywna. Z wyrazami szacunku
Sprzedający jest odpowiedzialny za rozpatrzenie reklamacji. Może ją uznać lub odrzucić, jeśli towar był zgodny z umową. Z toku korespondencji wynika, że sprzedający wydał negatywną decyzję. Rozumiem, że kupujący nie zgadza się z takim rozwiązaniem i że nie jest Pan zadowolony z przebiegu transakcji. Nie jesteśmy w stanie zmusić sprzedającego do zmiany decyzji oraz nie możemy jej podważyć, zatem nie mamy podstaw do podjęcia dalszych działań. W związku z tym podjęłam decyzję o zakończeniu dyskusji.
jeszcze raz podkeślam - sprzedający nie obejrzał towaru - nigdzie nie było napisane że towar się zużywa po kilku użyciach - allegro totalnie mnie olało
uzupełnię pytanie - co mogę zrobić jeżeli sprzedający i allegro łamią moje prawa (co chyba udowodniłem w poprzednim poście -gdzie zwrócić się o pomoc bo nie chcę tak tego zostawić)
Do Rzecznika Praw Konsumentów możesz się zwrócić w tej sprawie. I do producenta w sprawie naprawy gwarancyjnej.
@barpas Sprzedający ma prawo do negatywnej decyzji reklamacyjnej a taką decyzję można podważyć tylko na drodze sądowej.
Allegro nie łamie żadnych Twoich praw bo to nie Allegro rozpatruje reklamacje. Allegro nie ma też żadnego prawa aby podważać decyzje sprzedającego.
Możesz udać się po poradę do lokalnego rzecznika praw konsumenta.
acha, czyli według Ciebie sprzedawca może zignorować (nawet bez oglądania) dowolną wadę sprzedanego towaru i ani on ani allegro za to nie opowiadają
to przepaszam gdzie jest "allegro ochrona kupujących" i gdzie jest polskie prawo ?
@barpas
"czyli według Ciebie sprzedawca może zignorować (nawet bez oglądania) dowolną wadę sprzedanego towaru i ani on ani allegro za to nie opowiadają"
To nie ja tak twierdzę tylko przepisy UOPK które mówią, że sprzedający jest zobowiązany do wydania decyzji reklamacyjnej w ciągu 14 dni.
Te same przepisy nie nakładają na sprzedającego żadnego obowiązku w kwestii chociażby argumentowania swojej decyzji itp.
Ma on wydać decyzję i tyle.
Taką decyzję można podważyć - jak napisałem - tylko na drodze sądowej.
Allegro nie jest stroną umowy - ich zadaniem jest dopilnowanie aby transakcja przebiegła zgodnie z przepisami.
Nie twierdzę oczywiście, że podejście sprzedającego w Twojej sprawie jest OK.
Wskazuję tylko co mówią przepisy.
@barpas Sprzedawca wydał decyzję reklamacyjną, jeżeli się z nią nie zgadzasz możesz pozwać sprzedawcę do sądu (zgodnie z polskim prawem), RPK może Ci w tym pomóc, pójdź/napisz, zapytaj o reklamacje. Sprzedawca nie musi oglądać towaru, żeby reklamację odrzucić lub uznać. Musi wydać decyzję w określonym terminie.
Allegro Ochrona Kupujących jest uznaniowe i możesz dostać zwrot wartości towaru (częściowy lub w całości) jak Allegro będzie uzna, że chce Ci wypłacić.
W polskim systemie prawnym Allegro pełni rolę pośrednika (dostawcy platformy handlowej), a nie strony umowy sprzedaży. Oznacza to, że bezpośrednie obowiązki wynikające z reklamacji (takie jak naprawa, wymiana czy zwrot pieniędzy) spoczywają na sprzedawcy, a nie na Allegro.
Jednakże, jako platforma, Allegro ma określone obowiązki i narzędzia, które mogą Ci pomóc w opisanej sytuacji:
Zgodnie z regulaminem Allegro (który jest wiążący w ramach świadczonych przez nich usług), platforma oferuje Allegro Ochronę (dawniej Program Ochrony Kupujących – POK).
Wypłata rekompensaty: Jeśli sprzedający odrzuci reklamację w sposób bezzasadny (np. bez obejrzenia towaru, co narusza zasady rzetelnego rozpatrywania reklamacji), Allegro może przyznać Ci środki z własnego funduszu.
Warunek: Musisz najpierw otworzyć Dyskusję ze sprzedającym. Jeśli po upływie określonego czasu (zazwyczaj 14 dni od zakupu lub po nieudanej próbie rozwiązania sporu w Dyskusji) problem nie zostanie rozwiązany, możesz złożyć wniosek o ochronę.
otworzyłem dyskusję i złożyłem wniosek a allegro zamknęło dyskusję twierdząc że sprzedający miał prawo w ten sposób wydać decyzję odmowną
Zgodnie z prawem sprzedawca odpowiada przed kupującym za wady ukryte tkwiące w sprzedanej rzeczy w chwili sprzedaży, a które tylko ujawniły się w ciągu dwóch lat od daty sprzedaży. Domniewa się że wada istniała w chwili sprzedaży, chyba że sprzedawca udowodni że było inaczej albo wady tej nie da się pogodzić z typem przedmiotu lub charakterem wady.
Jeżeli produkt objęty był gwarancją, możesz zgłosić reklamację do gwaranta. To do kogo i w jaki sposób należy zgłosić reklamację z tytułu gwarancji określa karta gwarancyjna.
Ważne. Odpowiedzialność sprzedawcy z tytułu niezgodności z umową (rękojmi) oraz odpowiedzialność gwaranta z tytułu gwarancji to dwa całkowicie od się niezależne świadczenia. Jedno w żaden sposób nie wpływa na drugie.
Jeżeli chodzi o gwarancji, to jej udzielenie jest w pełni dobrowolne, a zasady jej świadczenia określa sama gwarancja (prawo nie wtrąca się w kwestię gwarancji, to umowa pomiędzy gwarantem a kupującym, a KC reguluje tylko to, czego nie ma w warunkach gwarancji).
@barpas To nie jest prawda, że Allegro nie pomaga kupującym.
Otrzymałeś od nas wiadomość email 17.12.2025 z propozycją rozwiązania sprawy.
Tak jak wspomnieli już tutaj inni użytkownicy. Allegro nie może wpływać na decyzję reklamacyjną sprzedawcy. Ten proces leży w całości po jego stronie. Nie możemy nikomu nakazać uznania reklamacji.
Odpowiedz proszę na maila, którego otrzymałeś 🙂
Jeśli oczekujesz pomocy to fajnie by było napisać co to za przedmiot i jakie usterki wskazałeś.