anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego allegro przy przeniesieniu do logowania się konta bankowego chce, żebym podał login i hasło

Client:104927327
#7 Wielbiciel#

oznacz moderatorów
23 ODPOWIEDZI 23

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:104927327 na razie nie podawaj proszę żadnych haseł. Pokaż nam natomiast z jakiej dokładnie oferty chcesz skorzystać. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Obojętnie z jakiej na każdej tak się dzieje próbowałem na kilku ofertach

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:104927327 poproszę jednak o jakiś przykład. Jaką metodę płatności wybierasz? 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Client:104927327 albo jesteś w oknie banku , albo to próba wyłudzenia . Podaj link do tej oferty , przykładowo 1 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Client:104927327 jeśli wybierasz przelew bankowy to naturalne ,że po przekierowaniu na stronę banku ten wymaga danych do logowania , oferta legitna .

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:104927327 co dokładnie się dzieje i jaką metodę płatności wybierasz? 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Wybieram przelew ,i przy wpisaniu loginu i hasła do konta bankowego wyskakuje okno z informacją że allegro prosi o wyrazenie zgody o to zebym podał login I hasło do konta bankowego jak nacisnę anuluj to dalej jestem na stronie logowania i nie przechodzę dalej

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Zrobił bym scrina ale na tej stronie się nie da 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:104927327 bez zrzutu będzie nam ciężko zweryfikować na czym polega problem, więc w tej sytuacji sugeruję po prostu wybór innej metody płatności. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Jak będę miał dostep do drugiego telefonu to zrobię zdjęcie i wyślę na czata

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Messenger_creation_EF903FCC-2817-4EA4-956E-5A35EBD66D61.jpeg

 coś takiego 

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@Client:104927327 zweryfikuję sprawę. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@Client:104927327 uzyskałam informację, że jest to komunikat systemowy. Wygląda na to, że masz zapisane hasło do banku w managerze haseł Google, dlatego aplikacja Allegro pyta o możliwość skorzystania z tych danych, by uzupełnić automatycznie login i hasło. Jeśli nie chcesz udzielać zgody, to możesz kliknąć "Anuluj" i wpisać dane do logowania ręcznie.

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

A jak potwierdzę to mogę mieć jakieś kłopoty kiedyś z tym że może ktoś wejść mi na konto i mnie okrasc ????????

oznacz moderatorów

pecela
#18 Luminarz#

@Client:104927327

To dotyczy tylko automatycznego uzupełnienia danych w twoim telefonie. Nie ma możliwości aby ktoś cię w ten sposób okradł. 

A sam Menedżer Haseł Google trzyma loginy i hasła na twoim koncie Google. Tak więc wystarczy że w łamią ci się na konto Google i mogą wyciągnąć hasła.  Dlatego haseł do banku lepiej nie zapisywać. 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@pecela  ale tutaj aplikacja Allegro pytała się, czy może sobie pobrać dane do logowania w banku, więc po potwierdzeniu, również oni będą w posiadaniu tych danych, jak myślisz dlaczego płacą za pobranie aplikacji🤔, bo takie aplikacje służą do permanentnej inwigilacji, jeśli masz, to sprawdź ile uprawnień ma taka aplikacja 😉

oznacz moderatorów

pecela
#18 Luminarz#

@KOGIEL_T

Tak naprawdę jest to Google Chrome, ale uruchomiony w oknie innego programu. Nie daje mu to jednak dostępu do danych logowania do bankowości internetowej. Sam Android nie pozwala na taki dostęp. 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

To powiedzcie co ja mam robić zaakceptować to ,bo mam trochę zakupu do zrobienia bo trochę się boję 

oznacz moderatorów