Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam!
To Allegro ignoruje sprawy łamania prawa w celu manipulowania komentarzami widocznymi w kontach sprzedających na Allegro? Kto w ogóle zajmuje się taki sprawami, bo jasno widać było po korespondencji, że ta osoba nawet tnie łączyła logicznie potwierdzonych dowodami faktów? Dlaczego w dyskusji Allegro nawet nie odpowiedziało na moją prośbę pomocy i nie nie upomniało sprzedającego w dyskusji?
@Cezi_86 Bardzo mi przykro, że taka sytuacja miała miejsce. Z pewnością kosztowała Cię nie mało nerwów. Niestety, ja tutaj nie jestem w stanie Ci nic więcej powiedzieć, niż doradcy, z którymi rozmawiałaś - są oni wyspecjalizowani w obszarze dyskusji i najlepiej znają regulamin oraz zasady. Prawdą jest to, że nie mamy mocy prawnej poza Allegro i kwestię zniesławienia w opinii na Google, możesz zgłosić do odpowiedniej instancji. Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości, sugeruję, abyś kierował je w zgłoszeniu mailowym.
@Cezi_86 płaci prowizję? płaci ... nic innego allegro nie interesuje 😉
Tak prawdą jest że system komentarzy to "fikcja", Allegro karze sprzedających systemem jakości , sprzedający "kupują" oceny, inni straszą sądami(ich prawo), jedni kupujący w wyniku grantów zmieniają, inni w wyniku straszenia sądami i tak się kręci ta cała fikcja. Teraz pomoc Allegro, jest jaka jest: reklamacja i tu Allegro nie ma mocy żeby wpłynąć na to jak zostanie rozpatrzona ale często daje sprzedającemu inny (dłuższy) czas na jej rozpatrzenie z powodu żeby w myśl zasady( nie wypłacać kasy z AP), system wypłat rekompensaty z AP to także loteria i tu dałoby się zaoszczędzić albo wypłacać w bardziej sprawiedliwy sposób, kiedyś było wiadomo w myśl że Allegro gwarantuje bezpieczne zakupy i dostawali odszkodowanie, teraz przydzielana jest w nie wiadomo w jaki sposób, czytasz że nie powinno się jej dać- dostaje kupujący, ewidentnie się należy- nie dostaje.
na Allegro jest inny, równoległy świat, to prawda, szczególnie, że jakość konsultantów tu leci w dół z tempem proporcjonalnym do wzrostu opłat Allegro, ale ja w ogóle nie pojmuję:
"Nie chciało mi się wierzyć, że komentarze mówią prawdę, aczkolwiek poprzednie zamówienie już budziło zastrzeżenia."
i idziesz w nowe zamówienie mimo to....
"Odpisał na moją wiadomość, że jak mi nie odpowiada sprzęt w tej cenie, to żebym go zwrócił i dał uśmieszek na końcu. "
i Ty nie korzystasz z tego zwrotu lub ze złożenia reklamacji
"Zważywszy, że w komentarzach były informacje że po zwrocie także są problemy, a nawet blokuje sprzedaż użytkownikom którzy zwracają sprzęt, nie było mi do śmiechu. "
a czego się boisz? Zakładasz dyskusję, Allegro wkracza, dostajesz Protecta i masz problem z głowy. Nie możesz kupować dalej u tego sprzedawcy? To i dobrze, bo po co ci kolejny zakup u kogoś kto sie nienależycie wywiązuje z umowy? Ja u takiego nie kupuję kolejny raz. ale nie - ty chcesz dalej w to iść.
nie wiem - samobiczowanie?