anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego allegro toleruje wysyłanie podróbek ?? Zdarza sie do nagminnie u wielu sprzedawców!!

CSELublin
#7 Wielbiciel#

Sklep TRADECRON MATLĘGA SPÓŁKA JAWNA Przemysłowa 82 wysłał mi materiał nie zgodny z moim zamówieniem to nie jest przypadek, wystawiają markowe części w SUPERCENIE po czym wysyłają tanie podróbki licząc na to, ze większość się nie zorientuje, nawet w opiniach na ich temat ludzie piszą, że to się dzieję a oni dalerj bez skrupułów. Już wcześniej miałem takie przypadki z innymi sprzedawcami. Te oszustwa to sie robi prawdziwa plaga... jakoś omyłka nigdy nie występuje na korzysć kupującego.. czy to zbieg okoliczności??!!

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

CSELublin
#7 Wielbiciel#

dodam tylko, że te konta maja cehce Supersprzedawcy i myslem , że to jest po to przyznawane żeby wzbudzać zaufanie a widzę ,że mogą je dostać zwykli oszusci..

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A pokaż nam ofertę!

oznacz moderatorów

CSELublin
#7 Wielbiciel#

CSELublin_0-1722925658571.png

sprzedawca po mojej reklamacji napisal ,ze skończyły im się diamondy i dlatego wysłali inne a w ofercie jest ponad 9 tyś sztuk :d Specjalnie wystawiają  niska cenę aby zdobyć SUPERCENA a później wysyłają szmelc który nie jest warty nawet połowy tej ceny

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Heh ja akurat z super sprzedawców częściej jestem nie zadowolona. Male konto dba o opinie, bo 1 gwiazdka mniej to naprawdę czasem tragedia w statystykach. SS zaś robi miliony i tam kilka negatywów w te czy w te zginie w tłoku. Mała firma jak zarobi jednego negatywa w roku, bo one paczki nie odebrał to może skończyć z opinią poniżej 98% i stracić smarta. SS z niższą opinia smarta mają nadal. Liczy się obrót nie TY. A teraz nawet najtańszych ofert nie znajdziesz, chyba ze się wylogujesz z konta. Tak działa łączenie ofert, pełno protestów z każdej strony, a allegro ma to gdzieś i dalej swoje o powodzeniu testów i zadowoleniu klientów xD.

Jeszcze ułatwili takie zachowania. Teraz wchodzi obcokrajowiec, zaciąga tysiącami oferty z katalogu (z mozołem tworzone przez naszych) i sprzedaje w setkach sztuk towar produkowany tylko w 1nej naszej firmie, a czasami wręcz jakiś zabytek z indywidualnym numerem seryjnym. Co z tego, ze pióro z indywidualnym numerem może być tylko jedno, a chińczyk wystawił 500? obrót jest.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

to reklamuj że to podróbka, co do zbiegów okoliczności to jest jeszcze takie coś jak katalog produktów allegro w którym jest masa błędów i nie wykluczone że system sobie np po zdjęciach połączył zamiennik z oryginałem sam bez wiedzy sprzedawcy i on nawet może nie wiedzieć o tym az mu ktoś nie zgłosi takiej reklamacji. reasumując jeśli to nie celowe wprowadzenie w błąd to jako sprzedawca musiałbyś np codziennie weryfikować wszystkie oferty czy system allegro ci nie zrobił jakiś głupich zmian np łączył twój produkt z innym, zmieniał parametry twojego produktu na inne etc. Reasumując allegro ma to w zadku katalog jest ich ale wg nich sprzedawca ponosi odpowiedzialność za połączenie mimo, że sami systemowo mogą mu pozmieniać czyli brak słów

oznacz moderatorów

CSELublin
#7 Wielbiciel#

było wyraźnie opisane jaki to produkt, a w odpowiedzi sprzedawca napisał, że skonczyło mu się to i wysłał sobie inny ale deklaruje, że podobny jakościowo.... haha ale odrazu widać, że to jest zupełnie inna jakość...

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć @CSELublin. Sprzedaż produktów podrobionych jest zabroniona w naszym serwisie. Jeśli otrzymany produkt nie jest zgodny z przedmiotem oferty, to proszę, rozpocznij Dyskusję ze sprzedającym. Dzięki temu będziemy mogli włączyć się do korespondencji i udzielić Ci wsparcia. Dodatkowo możesz zgłosić ofertę jako naruszającą regulamin - taką opcję znajdziesz w jej treści, pod jej opisem > ''zgłoś naruszenie'' 

Marysia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

CSELublin
#7 Wielbiciel#

tak, rozpocząłem dyskusje zamierzam ten temat pociągnąć bo to już kolejny raz kiedy ktoś mnie oszukuję na złączkach hydraulicznych.. Zobaczymy jak to się zakończy.

oznacz moderatorów