anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego dwoni do mnie policja?

Thelotnikrider
#2 Obserwator#

Jakiś czas temu miałem telefon z Policji, że coś kupiłem i muszą mnie przesłuchać w tej sprawie. Po analiie sprawy okazało się, że w dzień, który wskazali nic nie kupiłem, ale kilka dni później miałem zakup za 40 zł (Klucz rowerowy). Wziąłem to za próbę oszustwa i wyśmiałem rozmówcę, ale dzisiaj policja wjechała moim starym na chatę i , że mnie poszukują. Dali im numer do mnie. Po telefonie od ojca odebrałem od tej policji i chcieli ode mnie adres. Dałem im jakiś tam adres, ale zastanawiam się o co może chodzić. Słyszałem, że jak się kupi podróbkę w internecie to płaci się 5 tysięcy kary od takiej znajomej w kolorze blond. Moim zdaniem to jest to jednak nie prawda. Serio zastanawiam się o co może im chodzić. Przecież chyba nie chcą mnie przesłuchiwać z kupna jakiejś rzeczy bez powodu....

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

kostas11
#21 Demiurg#

@Thelotnikrider a słyszałeś ża jak się trzącha to włosy rosną między palcami 😄

Jak będziesz podawał im jakiś tam adres to dopiero bekniesz, utrudniasz dochodzenie, a tak byś był przesłuchany to by Ci dali spokój możesz jedynie stracić towar jak kupiłeś kradziony 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Odpowiesz za nieświadome paserstwo i utrudnianie śledztwa gratulacje

oznacz moderatorów

Client:109808341
#12 Orędownik#

@az1rael    ty lepiej zapoznaj się bardzo dokladnie z definicją paserstwa NIEUMYŚLNEGO. Bo widze znowu troche braki w wiedzy wychodzą.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Client:109808341 najlepiej poznaj sie dokladnie z sposobem działania państwa polskiego definicja definicją a prokurator bedzie się chciał wykazać to mu dowolna wiązankę zarzutów dorobi widziane aż zbyt często 

oznacz moderatorów

Thelotnikrider
#2 Obserwator#

X+D

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

To był używany klucz czy nowy?

oznacz moderatorów

Thelotnikrider
#2 Obserwator#

nowy, gość ma 99,7% pozytywów. Wynajmuję budynek, który im wskazałem. Sorry, może trchę popłynąłem z tym opisem. Jak dojdzie do mnie wezwanie, to przeczytam 🙂

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Jak ma do ciebie dojsc wezwanie jak im podales adres fikcyjny? 

oznacz moderatorów

Thelotnikrider
#2 Obserwator#

Nie jest fikcyjny, swój im podałem 😄

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

I co dalej? będziesz się ukrywał uciekał ? jak długo?🤔

oznacz moderatorów

Client:109808341
#12 Orędownik#

Normalnie powinni przysłać Ci wezwanie do stawienia sie w charakterze świadka.

Jak Cię osobiście poszukują tzn., że grubo sie dzieje.

oznacz moderatorów

Thelotnikrider
#2 Obserwator#

Gadanie, wystarczyłoby gdyby do mnie to wezwanie napisali pod adres zamieszkania

oznacz moderatorów

majster_man
#14 Krzewiciel#

Do kolegi przyjechali od razu z wyrokiem i do zapłaty 2,5k. 

Ukrywał się, bo bawił się trochę mieczami i bronią białą. One wcale nie były zabytkowe tylko repliki jednak wyjątkowo dobre. Teraz to nawet noża w kuchni mieć nie wolno.

oznacz moderatorów

katarzynab1712
#15 Entuzjasta#

komisarz Ryba już na tropie jezd... jak wytrzeźwieje to Ci Siara z Kilerem nie pomogą...

oznacz moderatorów