Dlaczego mam zablokowane konto?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Czy ktoś mi powie dlaczego mam zablokowane konto? Chce dzisiaj dokonać zakupy i nie jak
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@mashenka20 Wszystkie zakupy masz zablokowane, czy tylko u jednego sprzedawcy? Jeśli u jednego, to tylko on Cię zablokował, co może być niezgodne z prawem. Jeśli wszystkie, poproś o wyjaśnienie Allegro tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=8b463d9b-b539-4537-a631-a4b68c62582e&subjectId=43b3e84c-8...

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
A ja odpowiem z praktyki (a nie z teorii, jak pisze xyz96).
Czy ktoś mi powie dlaczego mam zablokowane konto? Chce dzisiaj dokonać zakupy i nie jak - Z tej informacji nic kompletnie nie wynika.
xyz96 - Jeśli u jednego, to tylko on Cię zablokował, co może być niezgodne z prawem. - I znowu brak praktyki i doświadczenia na All - standardem jest dodawanie kupujących do "czarnej listy". Dlaczego o tym nie piszesz? Np. kupujący dokonał nieprawidłowej oceny sprzedaży, niezgodnej ze stanem faktycznym. Np. dokonał oceny "zgodności towaru z opisem na aukcji", a tego towaru nie otrzymał, gdyż odstąpił od umowy. I sprzedawca wpisał go na CL. Owszem, sprawa dyskusyjna, sprzedawca wyklucza tego kupującego z zakupów, lecz jest to również plus dla tego kupującego - sprzedawca nie naraża go na wszelkie procesy sądowe względem zniesławienia i naruszania dóbr osobistych. To chyba jest logiczne.
Podsumowując - wskazywałbym jakąś awarię Allegro. Ok godz. 18:00 nie można było np. dokonać zakupu jako osoba niezarejestrowana. Musiałem się dopiero zalogować, żeby dokonać zakupu.
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@mashenka20 Widzę, że prowadzisz już korespondencję mailową z nami w sprawie blokady, więc postępuj proszę dalej według instrukcji naszego pracownika, a Twoje konto zostanie odblokowane tak szybko, jak tylko będzie to możliwe.
@maxr01 Nie jest to awaria Allegro, a sprawa nie ma żadnego związku z problemami technicznymi.
Moderatorka
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@mashenka20 Jednak blokada, pisała że nie dostała informacji od Allegro.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@LEW433 Kupująca @mashenka20 pierwszą wiadomość w sprawie blokady dostała od nas 19 września.
Moderatorka
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@_HolaOla_ No to miała prawo zapomnieć.😁
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@maxr01 Mam prośbę. Skończ już z komentowaniem moich postów i pisaniem w każdym takim komentarzu o moim braku wszystkiego. Sam wypisujesz bzdury, jak choćby ta, że duży sprzedawca na Allegro może za przyzwoleniem serwisu łamać regulamin. Nie ty decydujesz, czy kupujący dokonał "prawidłowej" oceny sprzedaży - rozumiesz? O tym zadecyduje sąd, tak samo jak o tym, czy sprzedawca miał uzasadniony powód do wpisania go na czarną listę. Wpisanie może być niezgodne z prawem i na pewno nie może być standardem - znowu piszesz bzdury.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@mashenka20 O blokadzie konta dowiesz się z maila od Allegro, tam masz wszystko napisane, co i za co. Dopytać możesz na czacie:https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=28111aef-fc3d-4ee0-a94e-d1d7ac01fa65

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Nie dostałam żadnego maila, dlatego jestem zdziwiona zaistniałą sytuacją
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@mashenka20 Może nie jest zablokowane, tylko sprzedawca wpisał cię na CL i nie chce żebyś u niego kupowała. Spróbuj na innej aukcji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
mashenka20 niestety masz konto zawieszone z poziomu suportu , przejrzyj skrzynkę e-mail wraz ze spamem . Jeśli nie masz wiadomości pytaj przez allegro-pomoc .

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Czat również jest niedostępny
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@mashenka20 Przez formularz pisz, jutro otrzymasz odpowiedź. Na czacie takich spraw się na załatwia.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Wiadomość wysłana, mam nadzieję że szybko się wszystko wyjaśni
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz