Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@renren65 jak prawda to nie zmieniaj. A kto Ci kazał zmienić?
Allegro przysłało email z prośbą od sprzedawcy
@renren65 Chcesz to zmień, nie chcesz to nie zmieniaj.
No to nie zmieniaj.
A rozwiniesz o co chodzi? Kto ci kazał zmieniać komentarz?
Dostałam email o Allegro, że sprzedawca prosi o zmianę komentarza. Wystawiłam 4 z 5 gwiazdek
@renren65 no to go uwalileś po statystykach
@renren65 Każdy sprzedawca ma prawo wystosować taką prośbę. Twoja Wola czy chcesz zmienić czy nie. Pytanie co miało na celu otwarcie tego tematu 🙂 ?
nie znalazłam wcześniejszych wątków analogicznych dlatego zapytałam 🙂
@renren65 Nie daj się zastraszyć sprzedającym, masz prawo nawet do negatywa, ble była to ocena obiektywna.
@renren65 Przecież napisano "prosi" 😎 Być może sprzedawca uznał, że ocena jest niesprawiedliwa. Czasem tak jest faktycznie, i możesz zmienić ocenę - ale na pewno nic nie musisz
wiem że to tylko moja wola ale nie wystawiam negatywnego komentarza tylko dobry !
Systemowa prośba o zmianę opinii nie może zostać wygenerowana dla pozytywnej oceny. Coś tu nie gra.
@serwis-texas Może, też kiedyś czasem wysyłałem jak ktoś dał mniej gwiazdek. Teraz mi to zwisa
Faktycznie, sorka.
Jak nie może? Fakt od paru miesięcy nie miałam obniżonej oceny ale jeszcze kilka dni temu za 4 gwiazdki nie dość, że mogłam wygenerować ale w dodatku przez miesiąc w panelu statystyk wyświetlał się ten nieszczęsny komunikat o skontaktowaniu się z klientem i poprawieniu go. Nawet tu wtedy z kilka razy się wściekałam, ze allegro tym zmusza sprzedających do nękania kupujących. A wtedy ludzie wystawiali jeszcze ponad 10% komentarzy, teraz jest to dużo mniej.
I w tym się niestety mylisz. 4 gwiazdki to większości mniejszych sprzedawców jest bardzo zły komentarz. Ludzie nie wystawiają już prawie komentarzy. A jakość sprzedawców jest punktowana i to ma wpływ na wyświetlanie i sprzedaż. Przykładowo na ponad 200 transakcji mam wystawione 7x5 gwiazdek i nic więcej. Przy takiej małej ilości jakby teraz 2 osoby pod rząd dały 4 gwiazdki to mogę skończyć z blokadą konta. A naprawdę nie każdy ocenia sprzedawców za to co jest zależne od nich. Kurier zamiast w dzień zgodnie ze swoim regulaminem dowiezie paczkę w 2 dni zamiast w dzień i bam neg (sprzedawca powinien za kurierem z batem latać, a najlepiej sam paczkę zawieść). Wysyłasz kuriera inpost w ten sam dzień do 9 rano, a pocztex do 15. Drogie allegro wyświetli o 14 dla wszystkich dostawę na jutro. Komunikat allegro, winny sprzedawca itp. Pozytywnych komentarzy nie ma skąd brać, a obniżyć ocenę to prawie każdy przyjdzie. Nie mówię, żebyś zmieniała ocenę jeśli naprawdę tak zawinił. Mówił, ze obecnie dla małego sprzedawcy 4 gwiazdki jest gorsze niż 2 lata temu pełny negatyw.
Jestem tylko kupujacym, na ocene oczekuje u mnie w tej chwili ze ...300 produktow i jestem przeciwnikiem wszelkich ocen..nie wystawiam praktycznie nigdy o sprzedawcy (czasem o przedmiocie jesli jest jakis trik ) i nigdy negatywow - jest to poprostu psucie rynku, a do tego jesli ludzie za przedmiot moga wyzyc sie na sprzedawcy bo jest to chore (na co od lat dawalem darmowy "3 minutowy "przepis dla Allegro ale maja to w 4 literach ) , ..raz czy dwa razy pochwalilem za extremalnie przyjazna obsluge przy wadliwym towarze gdzie sami prowadzili i sami pilnowali wszystkiego od A do Z jednen o dziwo to jeden z najwiekszych a drugi tyci ...sprzedawca :))) ...ech aby choc 1/3 taka bylo to allegro gadane byloby zbedne .i o jedna trzecia mniej zwrotow i o jedna trzecia.....chyba przeginam z marzeniami
@renren65 Masz taką ocenę sprzedającego na 4gwiazdki i masz do tego prawo, sprzedający może wysłać prośbę o zmianę oceny ale ty nie musisz jej zmieniać.