Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Do tej pory na każdej aukcji były podpowiedzi, gdzie kupić najtaniej lub najszybciej dany towar, teraz tego nie widzę. Czy ktoś wie, jak sobie z tym poradzić, żeby wrócić do podpowiedzi?
Spróbuj włączyć filtr up. od ceny najniższej lub jak chcesz kupić szybciej to "czas zakończenia aukcji - najmniej . Najpierw zawsze są widoczne oferty wyróżnione a zaraz po nich te które się kończą w czasie najkrótszym.
@atlant111 czy w ofertach o których piszesz nie ma przycisku "porównaj (tu liczba) ofert tego produktu"? Po kliknięciu zobaczysz wszystkie oferty połączone z tym produktem i możesz sortować je od najtańszych lub takich z najszybszą dostawą, a także wybrać stan i rodzaj oferty. Jeśli takiej opcji nie ma, możliwe, że w katalogu jest tylko ta oferta, mogę to sprawdzić, ale potrzebowałabym jej numer.
Mam opis Nowicjusz, bo dziś dopiero wszedłem na Gadane. Na Allegro mam konto od ponad 18 lat i często kupuję. Pytam o konkretną sprawę, bo do tej pory było tak, że po otwarciu aukcji i przewinięciu w dół pokazywała się opcja "Kup taniej" i po kliknięciu otwierała się lista ofert tego samego towaru od ceny najniższej. Teraz tego nie widzę, choć towaru, który oglądam jest sporo u wielu sprzedawców i w różnych cenach. Oczywiście znam opcję "Porównaj n ofert" i potrafię kliknąć "cena od najniższej". Mam wrażenie, że niedawno powstała nowa wersja strony i parę rzeczy się zmieniło. Jednak "przyzwyczajenie jest drugą naturą człowieka", więc dopytuję... Pozdrawiam i miłego dnia! 😉
@atlant111 dziękuję! Tak, kiedyś wyglądało to inaczej, rzeczywiście mogłam to napisać 🙂
Natomiast to wizualna zmiana, a samo działanie się nie zmieniło, porównanie ofert pokaże najtańsze oferty oraz takie z najszybszą dostawą.
Rozumiem, że przyzwyczajamy się, jednak w Allegro staramy się dynamicznie rozwijać, więc zmieniamy, testujemy i sprawdzamy różne opcje 🙂
Pozdrawiam i miłego dnia! 🌞
Teraz to nie do końca tak działa, jest jeden wieli bałagan: https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/wyszukiwanie-i-ulubione/sortowanie-ofert-i-produktow-jnbYnoA...
Właśnie, słowo bałagan chyba dobrze to opisuje. Teraz np. wystawianie ocen Sprzedającym i towarom jest skomplikowane bardziej niż kiedyś, po co to było udziwniać...
@atlant111 cóż moja wersja jest taka:
Kiedy było łatwo porównac oferty i kupujący jasno widział :" najtaniej od" to sprzedający przestali kupowac reklamy bo to nie miało sensu ( reklama kosztuje wiec reklamowane oferty nie były tanie, kupujący klikał w reklamowana oferte a potem kupował " najtaniej od") Dlatego też sprzedajacy zaczeli rezygnować z reklamowania ofert.
Wiec ponieważ takie pokazywanie produktów dla allegro okazało sie strzałem w kolano - sprzedaż aż tak bardzo nie skoczyła lecz wpływy z reklama drastycznie spadły to należy teraz jak najbardziej ukryc opcje "najtaniej od" tak aby ona nie znikneła ale jednocześnie kupujący nie miał łatwo jej znaleźć - wówczas sprzedajacy znów zaczną kupowac reklamy
Co moim zdaniem przy obecnych opłatach allegro i kosztach ponoszonych przez sprzedawców bedzie strzałem w drugie kolano ponieważ zniesie to mechanizm konkurencji cenowej miedzy sprzedającymi ergo wszystkie opłaty+ koszty+ koszty reklamy zostana w liczone w ceny produktów
A to z kolei spowoduje że allegro mimo że już nie jest najtańsyzm miejscem zakupów to stanie sie miejscem bardzo drogich zakupów a to z czego nastepstwem bedzie odpływ kupujących .
Ot taka moja teoria
O w mordę jeża, tak głęboko nie analizowałem, ale coś jest na rzeczy. Trudno, mimo wszystko nie mam problemu z dogrzebaniem się do najtańszych relatywnie ofert, a że innymi sposobami, to nic, z czasem to będzie nowy nawyk. Dzięki za informację. Pozdrawiam!