Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, dlaczego nie ma opcji "szukaj w opisie". Komu to znowu przeszkadzało? Ta opcja ma wrócić! Jest potrzebna.
Mieliśmy kiedyś takiego niepociumanego.
Niepociumanemu musieliśmy kilka razy tlumaczyć, coraz prostszym językiem, jaki jest schemat ustawiania pewnego istotnego parametru w systemie zarządzania projektem.
Niepociumany w międzyczasie na zmianę:
- wpisywał parametr "z palca" w losowe miejsca systemu;
- wpisywał ten parametr tak, jak mu akurat w duszy zagrało albo jak mu się przyśniło;
- nie wpisywał parametru wcale
Połowa zespołu, oprócz wykonywania swoich obowiązków, była zaangażowana w poprawianie po niepociumanym tak, żeby się projekt puszczany na produkcję nie wywalił. Wyłącznie dzięki tym dzielnym ludziom nie mieliśmy żadnego rollbacku. Tymczasem niepociumany, po zebraniu pełnego bukietu niepochlebnych komentarzy i opinii, w końcu opuścił progi naszego działu, nie bez pomocy działu kadr.
Absolutnie nie byłabym zdziwiona, gdyby niepociumany trafił do A. na stanowisko kierownicze, gdyż wzorzec generowania przez niego pracy ujemnej znajduję bardzo podobnym. 😆
Świetna analogia do tych naszych tłumaczeń na forum, jak krowie na granicy - dlaczego to wyszukiwanie w opisie oraz szukanie w rozłączonych opisach często jest konieczne. Gorzej, że oni tylko udają niepociumanych, a to perfidne działania. Niepociumani to może wysoko w zarządzie są, gdzie koszą kasę i sabotują własną firmę, rzucając non stop nowe kłody pod nogi użytkownikom. Małpa by lepiej tym zarządzała i to za banany a nie za grube dolary, małpa decydowałaby na chybił trafił, więc statystycznie więcej korzyści byśmy z tego mieli.
Nicol, jak Ci nie wstyd w żywe oczy pisać takie bzdury, opcja była odkąd pamiętam, a konto mam prawie 20 lat, zakładałem konto jak uczyłaś się literek w podstawówce.
Przekaż osobie decyzyjnej, a najlepiej pomysłodawcy nietrafionej zmiany usunięcia opcji wyszukuj w produktach, iż pych kroczy przed upadkiem. Nie liczycie się od dawna ze sprzedającymi, a teraz przestaliście liczyć się z kupującymi.
Od niedawna troszkę bardziej się wysilam i staram się mniej korzystać z waszego serwisu, możecie prześledzić moją historię wewnętrznie na potwierdzenie moich słów. Kupuję cały czas tyle samo, ale procent związany z allegro jest mniejszy, grupowanie i brak "odgrupowania", chiński spam, masa podróbek i kilka mniejszych rzeczy mocno mnie zmotywowały do poszukiwania alternatyw, a brak wyszukiwania po opisach przelał czarę.
@oneirooNie jesteś sam.
@boismortier żebyś kupił szybciej i to co Ci allegro podsunie a nie tracił czas na przeglądania 😄 Allegro wszystko robi żeby nam kupującym ułatwić zakupy a Wy ciągle narzekacie ;D
Wpisujcie na końcu paska wyszukiwania &description=1
rozłącza grupowanie ofert i działa jak 'szukaj w opisie'
u mnie to działa, może u Was też 😀
Do moderatorów i szeroko pojętego naczalstwa Żadnej różnicy .. naprawdę robicie z nas **piiip**..ów a to tylko przykład jak chcę znaleźć przedmioty z grupy zrzeszonej pod ,,loombard'' , po prostu ich ofert sobie nie znajdę teraz tak ?
Najlepiej się sprawdza grupowanie wyników szukając tylko licytacji np convers** i filtr licytacja. Wskakuje grupowanie wyników czyli gó*** gdzie z ajde wytyrane w błocie buty jak i nowe
Życie mi uratowałeś 🙂
Nie bój się, nie bój, jeszcze ci odetną 😉
Gdzie jest opcja Szukaj w opisie? Nie mogę jej znaleźć. Bez niej skuteczne wyszukanie tego co trzeba jest często niemożliwe.
Opcja szukaj w opisie przydatna!
To jakaś absolutna kpina z użytkowników.
Na firefoxe znikęło mi wczoraj okienko "szukaj w opisach" też tak macie? Dzisiaj nie ma nadal. Allegro robi nową symulację?
Nie ma i nie będzie bo: https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/dlaczego-nie-ma-opcji-szukaj-w-opisie/m-p...
Po wpisaniu interesującej Cię frazy w Allegro dodaj do paska wyszukiwarki &description=1 i będzie szukało w opisach po staremu. Innej opcji na tej moment chyba nie ma.
Sorry. Nie wiedziałem, że wątek podejmowany. Wyszukiwarka allegro zbiera całe nieistotne g.... 18 lat skanuję spisy treści i opisy książek akademickich, 1/3 oferty, bo mam dociekliwą klientelę, szukającą konkretnych zagadnień. Na marginesie, ściemnili mnie wczoraj, że przekazują pytanie do działu technicznego, kłamcy.
kłamcy
o ch.. ale obejście 😄 wywalili checkboxa ale całej logiki już nie? brawo 😄
To absolutna bzdura co pisze moderatorka, że:
Aktualnie wyszukiwarka Allegro automatycznie przeszukuje oferty uwzględniając:parametry,tytuły,kategorie. Kategorycznie tak nie jest! Nie mam pojęcia komu ma służyć ta zmiana, bo na pewno nie kupującym- któzy mają ograniczony dostęp do interesujących ich towarów, nie sposób bowiem wypisać wszystkich parametrów w tyrule aukcji, a przekierowania i "podpowiedzi" serwisu są w większości nietrafione, wielu kupujących bazuje na tej funkcji wyszukując interwsujące ich frazy, bądz parametry, ktorych to nie sposób zawrzeć w inny sposób jak tylko w szczególowym opisie, wydaje mi się ze serwisowi powinno zależec na tym by jak największa rzesza klientów znajdowała interesujące ją przedmioty, a tego rypu działania ppwodują edwkt dokładnie odwrotny, raz ze ludzie nie będą znajdowac tego czego szukaja, dwa ze sprzedajacy nie beda sprzedawac czegoś co oferuja bo ich oferta nie bedzie widoczna w wystarczajacy sposób, trzy sama ta sytuacja negatywnie odbije sie na wizerunku samego serwisu, ktory i tak zostal juz nadszarpniety drakońskimi opłatami i prowizjami, raz jeszcze pytam komu ta funkcja przeszkadzała i czemu ma służyć jej wygaszenie, nie zbudowawszy żadnej alternatywy dla niej???