anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego nie ma opcji Szukaj w opisie?

MAMY ROZWIĄZANIE!
boismortier
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry, dlaczego nie ma opcji "szukaj w opisie". Komu to znowu przeszkadzało? Ta opcja ma wrócić! Jest potrzebna. 

oznacz moderatorów
584 ODPOWIEDZI 584
kowojan
#7 Wielbiciel#

Wszelkie zmiany najczęściej tylko utrudniają życie. Pewnie trzeba było wykazać się przed bossami innowacyjnością żeby zdobyć pochwały, uznanie i .... premie. A my na tym cierpimy. Wy zawsze wiecie lepiej i zmieniacie wg własnego uznania. Czy zasięgaliście opinii klientów? Czy też zrobiliście to na rympał, jak wiele rzeczy ostatnio w Polsce. Z opcji wyszukiwania w opisach być może korzystało niewiele osób bo większość nie znała tej możliwości. Sprzedający (oferenci} często nie wiedzą lub nie umieją właściwie tytułować ofert. A opisy często zawierają szczegóły, które pomagają kupującym dokonać właściwego wyboru bez konieczności przeglądania setek ofert i marnotrawienia czasu. Ja jako niedowidzący tak jak wielu podobnych do mnie o wiele sprawniej poruszałem się po Allegro z opcją wyszukiwania w opisach. Przywróćcie ją proszę bym znowu mógł się cieszyć kupowaniem na Waszym portalu.

oznacz moderatorów
Szpilawo
#7 Wielbiciel#

Bzdura. Szukam baterii Lipo do nadajnika futaba T14. Wasza wspaniała wyszukiwarka nie potrafi znaleźć żadnej baterii, chociaż opisy są wypchane informacją, że choćby wtyk jest typu futaba. Jedyną opcją skutecznego wyszukiwania jest wyszukiwarka Google. Róbcie tak dalej a **piiip**s będzie miał coraz więcej klientów.

oznacz moderatorów
Szpilawo
#7 Wielbiciel#

Za to błyskawicznie, bezwarunkowo alie expressowo cenzurujecie wpisy XD

oznacz moderatorów
tarvos
#7 Wielbiciel#

Opcja ta jest bardzo potrzebna i spełnia wymagania wyszukiwania. Jako refiinalista dzięki tej opcji znalazłem bardzo dużo ciekawych rzeczy. Sprzedający w opisch podawali więcje informacji np. Jeżeli chodzi o kategorie książki, mapy, kolekcje itp. Proszę sprawdzić wpisując chociażby miasto. 

Przez wasze działania duża część osób (kolekcjonerów i regionalistów)  przenosi się do innych portali. 

oznacz moderatorów
Olek41982
#9 Pomysłodawca#

No i dobrze jakby się przenosili. Inaczej Allegro palcem nie kiwnie, żeby cofnąć te beznadziejne zmiany dopóki słupki tego nie wykażą.

oznacz moderatorów
JohnX
#8 Zapaleniec#

Dokładnie to samo pisałem w innym wątku dotyczącym problemu wyszukiwania. 

Allegro jest obecnie luksemburską (nie polską) spółką akcyjną, i jak większość tego typu organizacji skupia się na realizacji interesów jej udziałowców. Dobro społeczności obejmującej sprzedających i kupujących, nie jest dla nich wartością nadrzędną.  Społeczność ta, jest jedynie środkiem do realizacji ich własnych celów, które ogólnie mówiąc zmierzają do maksymalizacji zysku. Możemy więc sobie pisać tu cokolwiek i narzekać na wszelakie niedogodności, lecz reakcji nie będzie tak długo, jak długo nie znajdzie to odzwierciedlenia w wynikach finansowych tej organizacji.

Jeżeli chcemy realizować zakupy lub sprzedaż zgodnie z naszymi potrzebami, to chyba najwyższy czas rozejrzeć się za alternatywnymi platformami.

oznacz moderatorów
dorothy2
#10 Popularyzator#

Po prostu nie gadać, nie bić piany tylko działać. Od czasu zmian nie robię tutaj zakupów i nie zamierzam jeśli te zmiany nie zostaną cofnięte. Konkurencja już dodana do zakładek powyżej Allegro 😉

oznacz moderatorów
farcaul
#1 Nowicjusz#

Naprawdę nie da się teraz sensownie korzystać z tego serwisu (i mówię to jako długoletni użytkownik)

Przykład z dziś:

szukana fraza: "pompa myjąca BEKO DIN 6830 FX30"

odpowiedź?

"

Przykro nam, nie znaleźliśmy ofert dla “pompa myjąca Beko DIN 6830 FX30”"

Teraz ręcznie wpisuję pompa myjąca Beko, grzebię w kolejnych ogłoszeniach, i oczywiście znajduję np. takie:

https://allegro.pl/oferta/pompa-myjaca-do-zmywarki-beko-15267616000

które w opisie ma szukaną frazę DIN 6830 FX30 (model zmywarki)

Po co zespuliście coś co działało bez problemu (Szukaj w treści) - nie jestem w stanie pojąć.

oznacz moderatorów
Woytec60
#9 Pomysłodawca#

Piękny przykład działania nowej wyszukiwarki, fraza "

Papier samoprzylepny A4 brązowy Kraft 50 arkuszy do drukarki atramentowej"

wynik

https://allegro.pl/oferta/papier-samoprzylepny-a4-brazowy-kraft-50-arkuszy-do-drukarki-atramentowej-...

Kupować, nie marudzić...

oznacz moderatorów
Olek41982
#9 Pomysłodawca#

@Woytec602 ryzy wezmę 🙂

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#10 Popularyzator#

@Woytec60  on wszystkie aukcje ma takie 😀  https://allegro.pl/oferta/urzadzenie-sledzace-klucze-bluetooth-5-2-z-alarmem-i-pozycjonowaniem-16467...

a tu jeszcze lepsze, w tytule lampa UV, w opisie lampka do nocnego polowania, a na zdjęciach trzepaczka 😂https://allegro.pl/oferta/lampa-uv-do-utwardzania-zywicy-3d-405nm-przenosna-ip65-90-265v-16467595160 

oznacz moderatorów
fozborn
#8 Zapaleniec#

To pewnie jakieś nowe ulepszenie allegro - losowy przydział tytułu do aukcji 🙂

oznacz moderatorów
bethke
#9 Pomysłodawca#

A jak ci Chińczycy, wysyłający z Chin, zakładają na Allegro konto firmowe - gdzie wymagany jest chociażby NIP, kopie rejestracji w CEIDG... ????????

oznacz moderatorów
bethke
#9 Pomysłodawca#

I taki EAN przeszedł????? Przecież to nie polski EAN. Jak ten chinol wystawił taką ofertę????

oznacz moderatorów
matiroz
#7 Wielbiciel#

proszę oddać przycisk szukania w opisie, wasza wyszukiwarka nie spełnia pod ty względem moich oczekiwań, wyszukiwanie po kodach EAN, indeksów, oznaczeń producentów itp. owszem zdarzają się wyjątki. o grupowaniu to już wcale nie wspominam. pozdrawiam

oznacz moderatorów
FishRman
#8 Zapaleniec#

Coraz trudniej tu cokolwiek znaleźć... najpierw łączenie ofert uniemożliwiające sensowne posortowanie po cenie, a teraz ten brak opcji wyszukiwania po opisie. Bez tej opcji, nie znajdzie sie przedmiotu o jakiejs specyficznej cesze, z jakims niuansem....  sredniowiecze wraca 😞 ... robcie tak dalej...

oznacz moderatorów
DTULTRA
#7 Wielbiciel#

Dzięki usunięciu opcji szukaj w opisach zacząłem wyszukiwać w Google. Przez to, że w łatwy sposób nie mogłem znaleźć tego co chciałem, ostatnie zakupy zrobiłem na **piiip**ie oraz Morelach. Odkryłem też **piiip** gdzie jest opcja szukania w opisach (wciąż mały asortyment ale przynajmniej wyszukiwarka sprawna). Najwyższy czas zacząć wspierać konkurencję. Jeśli allegro się cofa w rozwoju to konkurencja szybko dogoni.

oznacz moderatorów
dorothy2
#10 Popularyzator#

Zwłaszcza, że tam jest taniej! Myślałem że tak nie będzie, bo może tam nie ma takiej presji na sprzedaż, a tu patrzę wczoraj - taniej! No to już tym bardziej nic mnie tutaj nie trzyma. No chyba, że nie umiem tutaj już taniej znaleźć - co w sumie na jedno wychodzi 😄

oznacz moderatorów
facke
#7 Wielbiciel#

Kiedy wróci funkcja szukaj w opisach?

oznacz moderatorów
inesitka
#7 Wielbiciel#

Ale teraz odwaliliście, zresztą nie po raz pierwszy. Dziękuję bardzo, teraz trzeba ręcznie przeglądać oferty w opisach i szukać tego, co nas konkretnie interesuje. Nie ma to jak utrudnianie życie człowiekowi. Gratulację nietrafionej decyzji. Wcale człowiekowi nie ułatwiliście!  

oznacz moderatorów