Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, dlaczego nie ma opcji "szukaj w opisie". Komu to znowu przeszkadzało? Ta opcja ma wrócić! Jest potrzebna.
Łączenie ofert ma sens jeśli katalog obejmuje dużą ilość produktów. Problemem jest to że ilość produktów jest bardzo mała w katalogu a różne produkty są źle podpinane pod inne oferty, a przez brak możliwości szukania w opisie nie możemy znaleźć produktu który nas interesuje.
Na czeskim Aukro dalej funkcjonuje (Včetně popisu nabídky)
Szanowny Zarządzie Allegro,
Chciałbym wyrazić swoje absolutne niezadowolenie z wprowadzonych niedawno zmian w wyszukiwaniu ofert na platformie Allegro. Nowe rozwiązanie zupełnie nie spełnia oczekiwań użytkowników i utrudnia zakupy online. Zamiast usprawnić proces poszukiwania konkretnych przedmiotów, wprowadziło jedynie zbędne komplikacje i zamieszanie.
Podczas wyszukiwania nie widzimy już pojedynczych ofert sprzedaży, tylko ogólne "produkty" - co w praktyce wcale nie pomaga szybko dotrzeć do interesującej nas aukcji. Po kliknięciu w "produkt" często okazuje się, że połowa wyświetlonych ofert nie ma nic wspólnego z tym, czego szukaliśmy. To zniechęca i utrudnia zakupy.
Dodatkowo brak możliwości szybkiego przeglądania pojedynczych ofert sprawia, że niejednokrotnie rezygnujemy z zakupu, by nie tracić czasu na przebijanie się przez nieistotne treści. Wasze zmiany zdecydowanie pogorszyły doświadczenie zakupowe użytkowników.
Apeluję o pilne przywrócenie poprzedniego intuicyjnego sposobu wyszukiwania pojedynczych aukcji. Obecne rozwiązanie nie spełnia oczekiwań klientów i z pewnością zniechęca wielu do korzystania z waszej platformy. Proszę potraktować tę sprawę priorytetowo i jak najszybciej naprawić błędy, by zachować lojalność użytkowników.
Dodatkowo chcę poinformować, że swoje bardzo negatywne odczucia dotyczące ostatnich zmian na Allegro będę nieustannie powtarzał wszystkim swoim znajomym i krewnym. Będę z całą mocą odradzał im korzystania z waszej platformy, dopóki nie naprawicie wprowadzonych błędów. Wasze działania godzą bezpośrednio w komfort zakupowy setek tysięcy klientów.
Apeluję również do innych użytkowników Allegro - nie bójmy się głośno mówić o swoim rozczarowaniu. Niech każdy kto ma negatywne zdanie na temat ostatnich zmian, dzieli się nim ze swoimi bliskimi. Tylko masowy sprzeciw klientów może skłonić ich do szybkiej poprawy sytuacji. Nie pozwólmy, by portal tak lekceważąco podchodził do naszych opinii i potrzeb! Widać wyraźnie, że mają swoich użytkowników głęboko w poważaniu. Miejmy nadzieję, że doniesienia o negatywnych reakcjach skłonią ich do refleksji.
Z wyrazami niezadowolenia,
Użytkownik
Zawsze wyszukiwałem po kodzie producenta, lub zawężałem wyniki poprzez wpisanie słowa "klucz", tylko do tych interesujących mnie.
Teraz jest lipa, żeby nie określać innym wulgarnym słowem.
Jedyna szansa to starać się wyszukać przez google.
Nie jestem informatykiem ale tylko czekać, aż popyt zrodzi jakąś nakładkę lub program do wyszukiwania. Youtube jak zaczął być nachalny z reklamami to wystarczy zainstalować Revanced i cieszymy się filmami bez reklam.
Myślę, że oni (Allegro) doskonale wiedzą i są świadomi, że zarówno wymuszone (nie opcjonalne) łączenie ofert bez możliwości rozłączenia jak i usunięcie opcji szukania w opisach są fatalne w skutkach dla użytkowników. Okrojenie możliwości wyszukiwania ofert i sortowania a także wielokrotne wydłużenie czasu wyszukiwania w niektórych przypadkach. Moderatorzy robią dobrą minę do złej gry, bo tu nie ma czego bronić, wg mnie jest to celowe działanie. Ale się na tym sami ostro przejadą. Użytkownicy będą teraz bardziej kombinować i nie zależeć im będzie już tak na portalu który ich tak traktuje.
Oby...
Dopóki nie dostaną po kieszeni to o klienta nie muszą walczyć bo obrósł w piórka ten moloch monopolista i zapomniał jak cielęciem był 20 parę lat temu, ja doskonale pamiętam jak walczyli o klienta. Obecnie podczas wkurzania się że nic tu nie można wyszukać po ludzku (a nie bawi mnie szukanie jednej rzeczy na 10 zakładkach w ich "x ofertach" z randomowymi produktami które powinny być wg ich formułki tym samym a jak wiemy nie są) to znalazłem masę fajnych stron zakupowych z normalnymi wyszukiwarkami, trochę sklepów internetowych gdzie jest często sporo taniej a i stacjonarnie sporo rzeczy można nabyć bez wysyłek ale wcześniej nie szukałem gdzie indziej bo się nie chciało / nie czułem potrzeby . Kasa zaoszczędzona, nawyki zakupowe/ przyzwyczajenia staram się zmieniać jak nigdy i takich jak ja zapewne będzie więcej. Czy dostatecznie dużo żeby ich zabolało po kieszeni to dopiero w praniu wyjdzie.
@bodziobodzio4738
Tak jest, sam więcej teraz kupuje z różnych źródeł...
tak, trzeba szukać naokoło, nie tak jak kiedyś
24 strony komentarzy na temat niepotrzebnej opcji - allegro czy komuś decyzyjnemu u was nie powinno coś zaświtać? Łączenie kropek dopiero po raporcie kwartalnym dotyczącym spadku zysków? Jak się obudzicie po świętach z ręką w nocniku to dla wielu sprzedawców będzie za późno. Przestańcie upodabniać się do **piiip**a, waszą zaletą była różnica - gdy staniecie się jego kopią staniecie się niepotrzebni - po co komu kopia skoro może mieć oryginał!
Nie pisz nazwy konkurencji bo ci wyipkają 😉 Inna sensowna platforma dla zwykłych ludzi sprzedających "przydasie" to Olga Leon Xymena. Niestety, tak trzeba pisać by nie wypipkano automatycznie w tej dyskusji. Witam w Paradyzji 😉 Wbrew pozorom wyszukiwarka konkurencji przeszukuje tekst ogłoszenia a nie tylko sam tytuł.
Paradyzja dobre porównanie do książki Zajdla
polecam
https://www.youtube.com/watch?v=DPv58_lzbQQ
smaczki - użycie komputerów atari 800xl
Ja tego tak ładnie nie wyraziłam, cenzurze nie spodobała się zapewne wzmianka o korpobredzeniu moderatorki , więc wszystko wycięto.
Bardzo prosty temat i aż tyle odpowiedzi.
Opcja "szukaj w opisie" - bardzo ułatwiała wyszukiwanie przedmiotów.
Co widać po ilości wypowiedzi w tym wątku. Sam z tego korzystałem.
Jednak Allegro ją usunęło, gdyż w/g nich wystarczają wprowadzane przez nich dane - parametry, tytuły, słowa kluczowe, dane z tzw. "katalogu produktów" - bardzo często niewłaściwe i mylące.
Ostatnio wystawiałem pewien przedmiot - niestety jest on widoczny pod innym, błędnym tytułem aukcji - bo tak sobie Allegro "uwidziało". A poprawianie błędów w katalogu Allegro to jak bicie grochem o ścianę. Jest bez sensu. Przecież pracownicy Allegro, którzy nigdy na oczy nie widzieli żadnego przedmiotu wiedzą lepiej o jego właściwościach, niż profesjonalny sprzedawca handlujący tym towarem od 20 lat. A 20 lat w ściśle określonej branży to szmat czasu...
Kilka lat temu tez próbowali to wyłączyć. Po protestach przywrócono. Przecież to tylko malutki znacznik...;) Komu przeszkadzał? A raczej czemu ? Oczywiście statystyk jego wykorzystania się nie doczekamy. Koniec z zakupami do czasu powrotu opcji "szukaj w opisie" Szkoda tracić czas na przeglądanie tego co mnie nie interesuje.....
Widać jakieś szanse na horyzoncie?
"Żadna ilość dowodów nie przekona i d i o t y." Mark Twain.
Nie widzę żadnych szans na zmianę, chyba że zmieniona zostanie cała kadra allegro.
Żywo obserwuje temat i liczę że allegro się opamięta z szukaniem w opisach. Bo na ten moment potrzebuje coś wyszukać w dziale motoryzacyjnym i wygodniej szuka się w zagranicznym serwisie.
Będzie chyba człowiek musiał się przyzwyczaić do innych serwisów internetowych. Mimo tego, że allegro darzyłem sympatią.
Wielu znajomych również porusza temat w rozmowach tylko nie każdy ma czas i ochotę na opisywanie tego w internecie...
a może jakiś hasztag trzeba podbić na facebooku?
To jest bardzo dobry pomysł.