Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, dlaczego nie ma opcji "szukaj w opisie". Komu to znowu przeszkadzało? Ta opcja ma wrócić! Jest potrzebna.
@wayne55 napisał(a):
nawet jak ceny nie były najniższe...
Ja jednak jestem z tych co najtaniej kupują 😉 I przez długi czas szukałem w różnych miejscach, a i tak wychodziło często że na Allegro jest najtaniej (nie wiem jak to się sprzedawcom opłacało kiedy oferowali tu taniej niż w swoich sklepach gdzie przecież nie mieli prowizji...) i dlatego tu kupowałem... z czasem faktycznie przestałem szukać gdzie indziej przyjmując przeświadczenie, że tu jest najtaniej (no i Smart, czyli już od 45zł darmowa przesyłka).
Po czym następuje październik 2024 i wchodzi Allegro ze swoimi zmianami... i jak kiedyś zrobienie najtańszych zakupów mogło mi zająć powiedzmy godzinę, tak teraz zajęłoby mi chyba cały dzień (a i to nawet nie wiem czy bym te wszystkie kontenery przejrzał pod kątem najtańszych bo to się przecież losowo wyświetla nawet jak szereguję od najniższej ceny, bo promowane itp. śmieci), no a to już nie jest ilość czasu, dla której byłoby warto 😄 No i trzeba było zacząć szukać po internecie... i nagle okazuje się, że na dzień dzisiejszy Allegro nie jest wcale już najtańsze - więc przynajmniej otworzyli mi oczy 😉 Czasami nadal by się tutaj opłacało, ze względu na Smarta... ale nie dam im tej satysfakcji, już wolę opłacić tą przesyłkę i dać zarobić sprzedawcom poza tym portalem. Tak jak ktoś wyżej napisał - dla mnie Allegro to teraz wyszukiwarka sprzedawców - patrzę (przez google) że u kogoś na Allegro jest, patrzę po nicku i potem bezpośrednio na stronę sprzedawcy 😉
Moje zakupu na Alle_D-r-o-g-o zmalały do kilku procent w porównaniu do okresu przed wakacjami.
Dzisiaj (po raz kolejny) zamiast wydać tutaj kolejnych parę stówek i przejrzałem Al-iE-xp-re-ss.
Tam wyszukiwanie jest teraz praktycznie takie same jak po zmianach w Alle_Dr-o-go i zabiera od chole.y czasu, ale przynajmniej zaoszczędziłem kilkadziesiąt zeta...
A wysyłka też jest za darmo od 40 zł.
Dokładnie!
Allegro dzięki swoim ostatnim zmianom sprawiło, że coraz więcej rzeczy kupuję poza tym serwisem, a już uważam, teraz za obowiązkowe szukanie poza serwisem. Jakby mi ktoś to zasugerował na początku roku, to chyba zabiłbym go śmiechem.
Skoro wyszukiwanie od ponad miesiąca działa jak "działa", a rezultaty to jeden wielki promocyjny śmietnik, to i tak szukam na zewnątrz. I siłą rzeczy znajduję oferty spoza serwisu. I okazuje się, że ceny potrafią być na allegro znacząco wyższe. Podejście allegro do klienta ostatnio jest takie, że nawet jeżeli cena z przesyłką poza tym wspaniałym, serwisem jest wyższa, to i tak wolę zostawić moje pieniądze gdzie indziej.
Dlatego chciałem gorąco podziękować tutaj serwisowi allegro, że pomógł mi na nowo odkryć bardzo fajne sklepy lokalne i w sieci! Trzymam kciuki za dalszy rozwój serwisu w tym kierunku. Dzięki takim zmianom wasza konkurencja może spać spokojnie.
Ja już wyeksportowałem dane z allegro i przefiltrowałem poczte i wracamy do starego excela do stałych zamówień i na firme i prywatnie.
dokładnie tak robię !!!
allegro robi u mnie za frajera...
wrzucę na allegro nazwę poszukiwanego towaru, znajdę sprzedawcę, a potem idę bezpośrednio do strony sprzedawcy i kupuję bezpośrednio u niego. Nawet gdybym miał zapłacić te kilka złotych więcej.
Na pohybel głupocie i korporacyjnym, chciwym szczurom
"średnio rozgarniety mieszkaniec Krety" to takie delikatne obejście ich własnej cenzury ;]
Dla mnie kluczową jest jednak rozłączanie ofert, ale tak, te dwie funkcje to podstawa tego serwisu była...
Ostatecznie klienci. Podniesione prowizje i opłaty nałożone na sprzedawców podniosą ceny klientom i tyle.
Jeżeli zaoszczędziłem tyle co powyżej, to ile musiałem wydać na zakupy i ile z tego poszło prowizji do Alle_D_r_o_g_o ???? Jak myślicie ? A Smart będzie jeszcze aktywny przez ponad 3 miesiące...
"...Ale to już było, i nie wróci więcej...." - jak śpiewa Maryla
Jeżeli Waszym zamiarem, drogie Allegro, było uzmysłowienie mi, jak bardzo byłem ślepy to faktycznie, dziękuję Wam !
Otworzyliście mi oczy na Świat (i inne platformy) i teraz widzę jaki głupi byłem pokazując swoim znajomym jak prosto, łatwo i bezpiecznie się tutaj kupuje....
Teraz poznałem, że tak samo (a może i prościej, i taniej, i tak samo bezpiecznie) można kupować w innych miejscach.
Więc robię to samo co wcześniej - pokazuję i ułatwiam znajomym, kolegom, przyjaciołom, jak szukać i znajdować w Internecie rzeczy, których potrzebują. Ale teraz Wasz portal jest tylko jednym z malutkich elementów całości. Może od czasu do czasu coś się tutaj kupi, ale pewnie tylko w specyficznych przypadkach.
Tylko proszę pamiętajcie, że Wasze pensje płacone są z prowizji Sprzedawców, ale oni zapłacą Wam jak dostaną pieniądze od Kupujących, a więc m.in. ode mnie. A jak ja i inni Kupujący nie kupią to.... "adieu". :-))))))))))
Skłamałbym mówiąc, że mnie to nie cieszy - tak rynek premiuje durne pomysły 🙂
PS. Chyba kupię parę akcji jak będą po 0,99 zł 🙂
Trza by było po jednej na pamiątkę kupić. Będzie co zawiesić na ścianie jak to wszystko du.p.nie. Tak z sentymentu i ku przestrodze...
Może chodzi o to że ktoś celowo doprowadza firmę do ruiny aby później inna większa marka mogła odkupić polskie przedsiębiorstwo.
Tak właśnie robią z każdym polskim przedsiębiorstwem żeby nie było podejrzeń że poszło za zbyt niską kwotę.
@kurn12 napisał(a):
Może chodzi o to że ktoś celowo doprowadza firmę do ruiny aby później inna większa marka mogła odkupić polskie przedsiębiorstwo.
Allegro już od dawna nie jest polskim przedsiębiorstwem. Nie będę się tu rozpisywać, jakie fundusze władają spółką, kto jest w zarządzie... Historię firmy można znaleźć w necie.
Allegro to takie "bogate dziecko-sierota", gdzie różni rotacyjni guru wpadają na chwilę, by wydoić kasę za... zrobienie bałaganu. Gdyby właścicielem był ktoś, komu na sercu leży dobro firmy i kto twardą ręką potrafi przeganiać różnych komiwojażerów sprzedających "uniwersalne patenty" - tak by to nie wyglądało.
Yup. Przez długi czas allegro robiło się coraz i coraz lepsze dlatego E b a y A m a z o n po wejściu na polski rynek nie miały szans na dominacje bo musiałyby być znacząco lepsze żeby odciągnąć klientów a po prostu nie były. Ta mieszanina sklepów i prywatnych ofert wszystko w jednym miejscu można znaleźć i porównać kiedy ma sens coś używanego kiedy za niewiele więcej można mieć nowe. To było super.
Pewnie że nie było idealnie ale było przynajmniej funkcjonalnie. A to pchanie właśnie w model acceptable level of suck i E N S H I T I F I C A T I O N typowe dla inwestorów którzy chcą szybko nabić kase i podrzućić komuś ten problem jest po prostu żenujące.
rynek już wycenił Wasze durne pomysły. wyniki kiepskie, na giełdzie zwała.
cytując klasyka - "A taki był ladny, amerykanski"...
amerykaNNNski
Chcę dołączyć tu niezadowolenie z usunięcia opcji "szukaj w opisie". Opcja była niezbędna aby odfiltrować precyzyjnie to czego nie potrzebuję . Proszę ją przywrócić