Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, dlaczego nie ma opcji "szukaj w opisie". Komu to znowu przeszkadzało? Ta opcja ma wrócić! Jest potrzebna.
@fozborn on się nazywa JKWX , a nie JPRDLE 😁
😀
u cy.m..ba_łó.w z allegro bez zmian..
dziwię się prywatnym sprzedawcom, którzy tutaj nadal próbują handlować, a allegro z premedytacją ukrywa/nie eksponuje/blokuje ekspozycję ich towarów.
W czym rzecz ?
Szukam starego komiksu RELAX zeszyt nr 31.
Po wrzuceniu w zakładce "komiksy" hasła "Relax" generują mi się komiksy "Relaxy"
i tak pierwsza pozycja wyrzuca komiks o nazwie "Relax zeszyt 10", a poniżej: "zobacz 8 podobnych ofert". Oczywiście nie wchodzę w te "podobne oferty" bo zakładam, że algorytm pogrupował je i te pozostałych osiem ofert to własnie numer dziesiąty komiksu.
Z ciekawości jednak wszedłem i zdębiałem.
Z.j.e.b..a...nn.y algorytm wrzucił tam komiksy relax zeszyty nr 5, 7, 20, 23 i 31 własnie...
JAK TUTAJ DZIAŁA TO GRUPOWANIE ????
Ci biedni sprzedawcy, którzy próbują tutaj sprzedać komiksy nr 31 nawet nie wiedzą, że są one zaszyte pod ofertą / numerem dziesiątym i nie ma szans na nie natrafić. No chyba, że w akcie kompletnej desperacji...
Kur**a ile trzeba mieć złej woli, aby tkwić w takich zjeba***ch algorytmach i nie wracać do sprawdzonych ustawień i algorytmów wyszukiwania
Przepraszam za bluzgi, ale moje ulubione allegro to jest obecnie kryminał zarządzany przez k.r.e.tt.ynó..ww
@adi_tychy napisał(a):
i tak pierwsza pozycja wyrzuca komiks o nazwie "Relax zeszyt 10", a poniżej: "zobacz 8 podobnych ofert". Oczywiście nie wchodzę w te "podobne oferty" bo zakładam, że algorytm pogrupował je i te pozostałych osiem ofert to własnie numer dziesiąty komiksu.
I tak trzeba wejść, bo wyświetlana nie jest zapewne najtańszą, a po co kupować drożej jak można taniej?
Wiem, to kupa roboty, dlatego kupowanie tutaj teraz to taki masochizm, że nie wiem kto ma jeszcze na to cierpliwość...
Potwierdzam: obecnie znalezienie najtańszej oferty danego produktu wcale nie jest proste. Ja mam sposób: ustawiam cenę maksymalną i dopiero szukam. Zaznaczam, że dziwnym trafem na ustawionych filtrach niektóre pasujące oferty znikają. Kilka razy już tak miałem. Ogólnie stwierdzam, że Allegro MOCNO popsuło wyszukiwarkę. Powrót do stanu sprzed roku rozwiązałby wszystkie problemy moim zdaniem. Powrót do wyszukiwania po opisie + rozgrupowanie produktów i jesteśmy tam, gdzie trzeba…
Niestety to jedyne co można zrobić jak chcesz kupić najtaniej na tym portalu czyli ograniczyć cenę a później szukać po kontenerach, inaczej kończysz na 30 zakładkach z tym samym w poszukiwaniu zaginionej arki. Ciężko jest tylko stwierdzić czy takie działanie portalu jest w ogóle legalne? Bo skoro segreguję od najtańszej oferty a na wierzchu nie ma tej faktycznie najtańszej oferty? No na moje oko to zwyczajne wprowadzanie klienta w błąd lub wprost mówiąc oszustwo, bo jak nie klikniesz x ofert i nie rozwiniesz kontenera, nie posegregujesz jeszcze raz rzecz jasna w zakładce obok i klikniesz kup teraz z "wierzchu" to kupujesz drożej. Część ludzi może nawet nie zauważyć że jest więcej ofert niż to co wypluwane jest na wierzchu. Mimo że już dużo rzadziej tutaj kupuje to sam muszę się pilnować żeby kombinować kontenerami, cenami itd. a z tego portalu korzystam ponad 20lat. Myślę że osoba początkująca, osoba starsza, mniej doświadczona etc. kupi z wierzchu i nawet nie będzie wiedziała że została przez portal wprowadzona w błąd/oszukana, ot co.
Ale to nie o to chodzi, żeby robić jakieś dziwne chocki, klocki. To po prostu jest spie... na maxa, wiele np. starszych osób można powiedzieć, ze zostanie oszukanych przez Allegro, bo pomimo, że coś czego szukali, nie znaleźli, a to było dostępne, tylko te ich wspaniałe algorytmy wyszukiwania tego nie pokazały. Chciałbym doczekać dnia, żeby UOKiK dopi... im najwyższą możliwą karę za tego typu działania. Jestem ciekaw jak tę sprawę widzą przedsiębiorcy, którzy mają po kilkadziesiąt tysięcy ofert wystawionych, czy zauważyli w ogóle ten problem?
Allegro! Przywróćcie opcję szukania w opisach! Przecież wyszukiwanie teraz części AGD po numerze sprzętu jest niemożliwe prawie! Pasujące urządzenia są wymieniane tylko w opisach... Bez wyszukiwania w opisach to jest męczarnia 😞
Z wieloma innymi rzeczami jest podobnie. Z częściami do samochodów, z elektroniką... nie wspomnę o rzeczach używanych. Pytałem na Facebooku i tutaj, oznaczyłem moderatorów nawet, w jaki sposób przy pomocy wyszukiwarki Allegro można znaleźć wideorejestratory oparte o sensor IMX678. Nikt nie odpowiedział. BO SIĘ K***A NIE DA. A wcześniej się dało.
+1 przywrócić tą opcje bez tego nic sie nie da znalezc!!! Czesto wazne informacje sa dopiero w opisie wiec inaczej trzeba setki produktow sprawdzic recznie w poszukiwaniu tego jednego o ktory ci chodzi. Częściej sie poprostu zniechęcam zanim podjac szybka decyzje i cos kupić czego faktycznie szukam.
Jakiś za przeproszeniem DEBIL bo inaczej trudno to określić wpadł na ten pomysł i niech zgadnę jeszcze premię za to dostał. Jedna z podstawowych opcji z jakich korzystałem. Przecież kluczowe informacje są podane w opisie do cholery a nie w tytule Aukcji tam ktoś moze napisać ze sprzedaje COŚ a w opisie dać że np sprzedaje kość dinozaura i jak do cholery mam wyszukać to ?
Myślałem że tylko nasza koalicja rządząca ma kiełbie we łbie ale jednak nie tylko ona.
użyć słowa DEBIL to jakby nic nie powiedzieć...
jak można twierdzić ze teraz jest lepiej? nic nie jest lepiej. nie można bez wyszukiwania w opisach znaleźć podstawowych produktów a grupowanie woła o pomstę do nieba i wprowadza dodatkowe zamieszanie.
Takim działaniem można by powiedzieć że ktoś celowo chce wprowadzić obniżenie sprzedaży i rentowności Allegro a co za tym idzie ogłosić nierentowność i sprzedać Allegro ? Przecież jak ktoś czegoś nie znajdzie co jest zawarte w opisie to tego nie kupi i Allegro i te darmozjady tam pracujące nie zarobią za usunięcie tej opcji koleś powinien wylecieć z roboty. Przydały by się takie czystki jakie Elon Musk zrobił w byłym Twitter a obecnej platformie X połowę niepotrzebnych pracowników nic dobrego dla firmy robiących nierobów wywalił. Jak taka firma jest wstanie komuś takiemu płacić za takie **piiip**yczne pomysły. A pisanie że ta opcja nie była używana to może wina tego że na telefonie tej opcji w ogóle w wyszukiwarce nie było widać dopiero jak w przeglądarce dało się tryb Komputerowy opcja się pojawiała a większość ludzi wyszukuje na telefonach informacji na allegro. Jakoś żaden MĄDRY inaczej orzeł nie widział tego że tej opcji tam nie ma widocznej.
Allegro schodzi na psy... Już raz wyłączyliście tą opcję i odzew był identyczny... Te wasze zachwalane "parametry" są o kant litery "D" rozbić, bo sprzedawcy CZĘSTO ich nie uzupełniają albo robią to źle! jedynie opisy ratowały wyszukiwanie na tym serwisie bo sprzedawcy często je kopiują ze stron producentów i dlatego błędy są tam sporadyczne... ale po co w ogóle dyskutować, podstawowe pytanie to: PO CO USUWAĆ COŚ CO DZIAŁA?! ja powoli już przechodzę jak się tylko da na kupowanie bezpośrednio ze stron sklepów, bo tam też często są darmowe dostawy a i ceny czasem niższe niż na allegro które ma gdzieś głos użytkowników...
Wszyscy się zastanawiają dlaczego Allegro zrobiło taki przekręt teraz już widzicie zmiana jednej opcji jak bardzo wpłynęła na Akcje tej spółki na giełdzie i teraz pomyślcie sobie że jest to przyjmijmy celowe działanie. Akcje spadają ktoś je teraz kupuje bo są tanie potem opcję wyszukiwania dodają na nowo i magicznym sposobem akcje idą w górę i ktoś w magiczny sposób zarabia sobie na akcjach i ma na nową willę czy tam auto itp...
Mają skup dla pracowników to co będą przepłacać xD. Szczerze to chyba jedyna szansa, że jak skupia ile tam chcą to w końcu przywrócą stabilność portalu. Bo inaczej to grób-mogiła...