anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego nie ma opcji Szukaj w opisie?

MAMY ROZWIĄZANIE!
boismortier
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry, dlaczego nie ma opcji "szukaj w opisie". Komu to znowu przeszkadzało? Ta opcja ma wrócić! Jest potrzebna. 

oznacz moderatorów
947 ODPOWIEDZI 947
gradek83
#9 Pomysłodawca#

"Aktualnie wyszukiwarka Allegro automatycznie przeszukuje oferty uwzględniając: parametry, tytuły, kategorie, słowa kluczowe"

SUPER tylko problem w tym że ta obecna wyszukiwarka nie wyszukuje KLUCZOWYCH informacji z opisu AUKCJI w której sprzedawca podaje. A co za tym idzie jego towar nie jest wyświetlany w wynikach wyszukiwania i NIE ZAROBI bo nikt tego mu nie kupi! Nie wszystko ma swój numer katalogowy czy parametry które można wpisać.  Wychodzi na to że ten cały OPIS też możecie usunąć...  Ciekawe co za pacan wpadł na ten pomysł na pewno była to jakaś wybitna jednostka z Imienia i nazwiska... i jeszcze ten parszywy wpisz "Opinia naszych klientów jest dla nas ważna"

Wszyscy zgłaszają problem wynikający z tym działaniem a wy jak grochem o ścianę  nic do waszych makówek nie dociera... Ale obstawiam że to celowe działania i ktoś to specjalnie zrobił w jakimś konkretnym celu... tak czy inaczej Allegro zachodzi na psy... nie ubliżając psom.  

oznacz moderatorów
Arkadia_OK
#11 Animator#

@gdvorek 

"Aktualnie wyszukiwarka Allegro automatycznie przeszukuje oferty uwzględniając: parametry, tytuły, kategorie, słowa kluczowe"

Opinia naszych klientów jest dla nas ważna, natomiast opcja szukania w opisach tak jak już pisaliśmy od dawna nie spełnia swojej funkcji i nie jest potrzebna do tego, aby wyszukać produkty, który potrzebujesz."

Człowieku ! Przestań powtarzać takie bzdury !

Jak widać, nie masz zielonego pojęcia co ludzi potrzebują znaleźć, a teraz nie mają takiej możliwości.
W tym wątku było to wielokrotnie pokazywane na przykładach !

To nowe wyszukiwanie Allegro przestało spełniać swoją podstawową funkcję !

Jak jedyne co kupujesz to proszek do prania to może i jest to nieprzydatne, ale tutaj ludzie sprzedają i chcą kupować dużo bardziej skomplikowane rzeczy, za których specyfikacjami/atrybutami/parametrami Allegro nie nadąża i nigdy nie będzie w stanie nadążyć.

oznacz moderatorów
gradek83
#9 Pomysłodawca#

A Ja już wiem dlaczego wywalili ta opcję z tego co podają media:

Kurs akcji Allegro mocno spada. Największy polski gigant e-commerce, zmaga się z poważnymi trudnościami finansowymi. Po opublikowaniu wyników za trzeci kwartał 2024 roku, kurs akcji firmy zanotował dramatyczny spadek, sięgający nawet 16%. To wynik 35% spadku zysku netto, który nie spełnił oczekiwań analityków. Wzrost kosztów operacyjnych oraz trudności na rynku e-commerce wpłynęły na pogorszenie kondycji finansowej przedsiębiorstwa.

Czytamy dalej:

'Mimo trudnej sytuacji, Allegro nie rezygnuje z dalszego rozwoju. Firma zapowiada dalsze inwestycje w nowe technologie oraz poprawę jakości usług, co może pomóc w odbudowie zaufania inwestorów. Niemniej jednak, dla wielu analityków kluczowym będzie, czy Allegro uda się zrealizować plan naprawczy, który pozwoli przywrócić dynamikę wzrostu w 2024 roku.'

HAHA no jeśli ich plan naprawczy mający na celu ZWIĘKSZENIE SPRZEDAŻY ma polegać na takim działaniu to faktycznie będzie to plan ale na wbicie gwoździa do trumny.. a może by tak zwolnić Moderatorów wypisujących brednie  i programistę który wpadł na taki wspaniały pomysł lub jakiś ambitny kierownik... usunięcia wyszukiwarki z opisów... ciekawe czy główni właściciele "Cinven, Permira i Mid Europa" wiedzą o sabotowaniu ich firmy XD

źródło: 

https://partner-gospodarczy.pl/allegro-kurs-akcji-spada-slabe-prognozy-na-koniec-roku/

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Z tego co pamiętam to był jeszcze 1 artykuł informujący, że Allegro jest pod kreską na wszystkich rynkach zagranicznych i pokrywają to z Polskiego rynku. Czyli jak ten bury osioł zamęczą dobrze działający rynek i z czym zostaną? To dlatego mamy podwyżki prowizji. 

A wyniki za 4-rty kwartał muszą być cieniutkie, bo były informacje, że będą je podawać 14-tego lutego, a teraz nagle się okazuję że będą dopiero w marcu... Przełożenie o miesiąc wróży bardzo źle...

oznacz moderatorów
bosek_2804
#13 Ambasador#

@AnnaG-Antyki tylko całkowity krach lub zamknięcie platformy zmusi kupujących do szukania naszych sklepów internetowych przez google 😉 

***(...domowe przedszkole wszystkie dzieci kocha ...)
oznacz moderatorów
Arkadia_OK
#11 Animator#

@bosek_2804  @AnnaG-Antyki 

Nie do końca się zgodzę...

Przede wszystkim ustawienie cen równych lub niższych niż na Allle-drogo oraz rozsądnych kosztów wysyłki.

Wiele razy znajdowałem sklep sprzedawcy i okazywało się, że w swoim własnym sklepie ma produkty wystawione w wyższych cenach niż na Allle-drogo... Co dla mnie jest niezrozumiałe jeżeli uwzględni się aktualne wysokości prowizji...
A często, taki sprzedawca, chce jeszcze dodatkowo zarabiać na kosztach przesyłki...

oznacz moderatorów
dorothy2
#11 Animator#

@Arkadia_OK  napisał(a):

@bosek_2804  @AnnaG-Antyki 

Wiele razy znajdowałem sklep sprzedawcy i okazywało się, że w swoim własnym sklepie ma produkty wystawione w wyższych cenach niż na Allle-drogo... Co dla mnie jest niezrozumiałe jeżeli uwzględni się aktualne wysokości prowizji...
A często, taki sprzedawca, chce jeszcze dodatkowo zarabiać na kosztach przesyłki...

To niestety prawda ale też: jest konkurencja, więc jeśli ktoś tak robi, to po prostu u niego nie kupuję.
Większym problemem są właśnie te koszty przesyłki, bo ja niby rozumiem że jakiś mały sklepik internetowy nie ma tak korzystnych umów z dostawcami, ale skoro ja jako osoba prywatna jestem w stanie wysłać wszystko niemal przez brokera kurierskiego za 10-11zł, nooo to naprawdę niektórzy tacy przedsiębiorcy powinni się trochę bardziej postarać.

oznacz moderatorów
bosek_2804
#13 Ambasador#

@gradek83 dopiero dziś przeczytałem, bo miałem bana na kilka tygodni za "niegodne zachowanie wobec Allegro i ich pracowników"

Wracając do tematu inwestorów. Każdy z nas nim jest. 

W przypadku firmy, dla której pracuję. od ubiegłego roku obroty miesięczne spadły o kilkadziesiąt tysięcy. 

Niech CEO **piiip**iasty przyklei sobie za to medal do czoła. 

***(...domowe przedszkole wszystkie dzieci kocha ...)
oznacz moderatorów