Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
nie mam mozliwości dokonać zakupu z dostawą do Niemiec, co może być nie tak ?
Witajcie, może ktoś pomoże: chce zamówić towar na adres w Niemczech. W opcji u sprzedających widnieje dostawa do DE. Dlaczego zatem kiedy wpisuje adres niemiecki pojawia się mi komunikat: Sprzedający nie wysyła do Twojego kraju?
@Client:91972752 Zapewne sprzedający nie wprowadził numeru EPR, który jest potrzebny by wysyłać do Niemiec i Francji.
@Kaliope_Brzeg Dziękuję za wyjaśnienie w sposób kulturalny, tego właśnie dotyczyło moje pytanie. Wcześniej mogłam korzystać z zakupów u tych samych sprzedających. Stąd tym większe moje zdziwienie i niezrozumienie sytuacji.
Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam serdecznie!😊
Mam to samo już kolejna aukcja nie wiem czy nie 10ta gdzie nie mogę kupić z wysyłka do Niemiec mimo Ze taka opcja istnieje a sprzedawcy są zaskoczeni ze i tak nie można. To jakieś celowe zagrywki i dziwne ze niby Allegro wysyła info do sprzedawcy a ŻADEN nic nie wie. Dramat i porażka. Minus wielki!
@Maciejpajor wynika to z rozszerzonej odpowiedzialności producenta. W przypadku dostawy do Niemiec i Francji sprzedający musi uzyskać odpowiednie numery EPR w rejestrze, który obowiązuje w danym kraju.
Przepisy w Niemczech i we Francji nie zezwalają na sprzedaż i wysyłkę produktów do ich krajów, jeśli sprzedający nie ma odpowiednich numerów EPR. Dlatego jeśli nie doda numerów EPR właściwych dla danego kraju: [...] klient, który w lokalizacji wybierze inny kraj dostawy, na przykład Polskę, ale podczas płatności w formularzu dostawy poda niemiecki lub francuski adres dostawy, nie opłaci zakupu i tym samym nie złoży zamówienia.
Tutaj więcej informacji na ten temat.
Witam,
zawsze można skorzystać w takim przypadku z naszych usług.