Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od ponad 10 dni nie mogę zrealizować płatności za zakupy. Problem dotyczy przelewu tradycyjnego, płatności kartą i płatności blikiem. Próbowałem klikanaście razy. Proszę o pomoc
@tomek297362 nie możesz zapłacić u konkretnego sprzedawcy, czy w ogóle🤔
W ogóle
@w_kiwi możesz zerknąć🤔
Chciałem kupić 1kg kawy ziarnistej i od tego się zaczęło . Nie sądzę ,żeby był to powód do blokady kąta na allegro.Jeżeli zostało zablokowane, ponieważ płatność za pobraniem się udała
@tomek297362 kąta to Ci raczej nie zablokowali😉, ale nie dostałeś przypadkiem wiadomości na E-mail, że to wyjątkowa sytuacja...
Nie . Nic takiego nie dostałem. Kupuje na tej platformie od 20lat. Pora chyba się spakować.
Dostaje tylko info,że płatność się nie udała.I moge ponownie próbować opłacić zakup,ale to błędne koło
Zakupy próbowałem opłacić w aplikacji jak również bez aplikacji. Na różnych telefonach i komputerach. Odinstalowałem aplikację i ponownie ja zainstalowałem itp ... itd
Cześć @tomek297362, nie widzę blokady na Twoim koncie.
Jaki błąd wyświetla się podczas próby płatności? Próbowałeś zapłacić wymienionymi przez Ciebie sposobami (przelew tradycyjny, karta, BLIK) i otrzymujesz ten sam błąd?
Tak. Różne formy płatności ten sam błąd.'Zakup nieopłacony. Błąd podczas przetwarzania płatności on-line "
Dziękuje @tomek297362, prześlij proszę zrzut ekranu pokazujący błąd który napotykasz. Przyda się w rozwiązaniu sprawy.
Plik jest za duży i nie mogę go dołączyć
Tutaj mam nr jednej z płatności 9930f57e-c555-11f0-8f0f-f16f58945cf6
@tomek297362 skonsultuję Twoją sprawę. Doprecyzuj tylko, czy zakupy dotyczą aplikacji, czy przeglądarkowej wersji Allegro.
Zakupy dotyczą aplikacji i przeglądarkowej wersji Allegro. Alipkacje allegro odinstalowałem i instalowałem po raz drugi i trzeci bez epektu