anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego nie widzę opcji skorzystania z rat od.nowa?

bury15
#1 Nowicjusz

Czy Raty od nowa zostały wycofane? Nie widzę już tej opcji płatności.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

xyz96
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie, są dostępne. Być może próbujesz kupić coś od sprzedawcy z Chin, wtedy nie są dostępne. Być może masz zaległości w spłatach poprzednich rat, to też może być powód.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@bury15 Nie wszystko jest do kupienia w taki sposób, oprócz tego że sprzedawca jest spoza UE, są różne działy w których raty nie są dostępne; https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/informacje-ogolne/kiedy-nie-moge-skorzystac-z-rat-nl5Z889bKC...

oznacz moderatorów

martaczapska
#7 Wielbiciel

Hej, troszkę mnie to też wkurzyło, że prawie nie ma już tej opcji.  Miałam dodane do obserwowanych kilka rzeczy które miały możliwość zapłaty poprzez "raty od nowa". Dzisiaj wchodzę dokonać zakupu a opcja zniknęła, jest tylko nowość "zapłać później z Payu". Najpierw proponują korzystanie z limitu odnawialnego a teraz prawie w ogóle nie można z niego skorzystać. Troszkę to nie fair w stosunku do Kupujących. 

oznacz moderatorów

djare1
#1 Nowicjusz

Witam. Co się dzieje z opcją Raty od nowa. Mam dostępny limit a nie mogę z niego korzystać. Żadnych opóźnień w spłacie.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@djare1 Być może próbujesz kupić coś od sprzedawcy z Chin, wtedy raty Od.nowa nie działają. Sprawdź dane sprzedawcy w zakładce O sprzedającym. Druga opcja - bank czeka aż spłacisz w całości poprzednie zobowiązania.

oznacz moderatorów

Client:48940765
#7 Wielbiciel

Czy ktoś może się orientuje dlaczego nie da siezapłać w alegro raty od nowa. Korzystałam i nie ma.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Raty Od.nowa są. Wpisz w wyszukiwarkę nazwę przedmiotu, potem po lewej stronie na liście ofert zaznacz "raty zero" - masz wtedy listę przedmiotów dostępnych w ratach Od.nowa i ratach PayU. Cena przedmiotu musi być na poziomie minimum 500 zł. Raty Od.nowa nie są dostępne gdy kupujesz od sprzedawców z Chin.

oznacz moderatorów