Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam taką oto sytuację. Wygrałem kilka licytacji u jednego sprzedającego. Licytacje były rozciągnięte w czasie. Po pewnym czasie opłaciłem zbiorowy zakup + koszt jednej dostawy paczkomat. Zaraz po opłaceniu zauważyłem, że sprzedający wystawił kolejny przedmiot w licytacji, który mnie zainteresował, więc wziąłem udział. W opisie aukcji jest widoczna opcja "odbiór osobisty" 0 PLN. Licytację wygrałem i chcę opłacić zakup korzystając z opcji odbiór osobisty 0 PLN, żeby nie ponosić kolejnych kosztów wysyłki i otrzymać przedmiot z tymi wcześniejszymi w jednej paczce. Jest to szeroko stosowana praktyka. Sprzedający o tym wie i jesteśmy umówieni. Niestety podczas próby opłacenia zakupu opcja "odbiór osobisty" nie jest wyświetlana mimo, że nadal widnieje w zakończonej ofercie. Co tu jest nie tak? Pierwszy raz się z tym spotykam.
A inne opcje zapłaty są?
Tylko allegro finanse. A inne opcje dostawy paczkomat i kurier też są.
P.S. - dzięki za błyskawiczną reakcję! Oto link. https://allegro.pl/oferta/lobivia-famatimensis-12474687218?snapshot=MjAyMi0wOC0xMlQxOTowNTo0OVo7YnV5...
Mam nadzieję, że możesz zobaczyć warunki? Aha, no i jest jeszcze podana informacja, że przy odbiorze osobistym gotówka lub karta. Czy to znaczy, że sprzedający uniemożliwił/nie zaznaczył opcji "odbiór osobisty" przy płatnościach allegro?
Tak wynika, ale jak chcesz żeby wysłał Ci razem to możesz( jak nie masz obaw) przelać mu na konto.😁
Żeby było jasne, ja na allegro działam od 20 lat. Kupuję bardzo dużo. Takie rzeczy są dla mnie oczywiste 😉. Tu mogą być co najwyżej obawy po stronie sprzedającego, bo musi podać numer konta. Mało tego, ja u niego kupuję regularnie. Niczego się nie obawiam. Zastanawia mnie tylko, dlaczego nie ma opcji odbioru osobistego przy próbie zapłaty poprzez płatności Allegro skoro jest w opisie aukcji w "opcjach dostawy". Czy sprzedający o tym decyduje jakie formy dostawy powiąże z płatnościami allegro? Tylko to mnie zastanawia. Ja już wiele razy używałem takiego rozwiązania przy licytacjach rozciągniętych w czasie. To co proponujesz jest rozwiązaniem "na około", ale w ostateczności tak się prawdopodobnie skończy. Równie dobrze sprzedający może zwrócić mi gotówkę w paczce, ale nie o to tu chodzi.
@MM74 a podczas wyboru transportu nie masz możliwości wyszukania punktu odbioru na mapie? Powinieneś mieć możliwość opłacenia poprzez allegro finanse. Kupujący się zgodził na taki możliwość transportu?
Nie jestem pewien, czy właściwie zrozumiałeś problem 😊? W opisie aukcji podczas licytacji jest dostępna opcja odbioru osobistego za 0 PLN. Wygrałem licytację, przechodzę do płatności przelewem no i w tym momencie mogę zaznaczyć tylko paczkomat albo kuriera InPost, gdzie od razu naliczana jest opłata za wysyłkę. Nie mogę wybrać opcji odbiór osobisty, bo jej nie ma na liście. W czym mi pomoże mapa? Prawdopodobnie sprzedający nie skorelował odbioru osobistego z możliwością wykonania przelewu, albo jest to błąd serwisu.
@MM74 czy możesz kliknąć pod "paczkomat InPost" "zobacz wszystkie na mapie" następnie na mapce zaznaczyć "odbiór osobisty" i wyszukać punkt sprzedającego w okolicach Gdańska?
@Client:44052296 słusznie podpowiada to działanie.
Daj proszę znać, czy się udało?
Ok, da się w ten sposób, ale żeby nie twoja podpowiedź nigdy bym się nie domyślił 🙄. A czy nie może być podana ta opcja wprost, gdzie można ją od razu zaznaczyć w miejscu "Oferty i sposób dostawy"? Poza tym chyba nie ma znaczenia gdzie ten paczkomat znajdę na mapie? Wystarczy, że zaznaczę odbiór osobisty? Dziękuję i pozdrawiam 👋!!!
A jednak ma 😉.
Już wiem o co chodzi! otrzymałem podpowiedź od moderatorki la_nika. Dzięki za zaangażowanie i pomoc, choć uważam, że ten sposób jest nieintuicyjny. Nigdy bym na to nie wpadł, że tę opcję znajdę w mapce związanej z "paczkomatem" 🙄