anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego przesyłka ma status problem z przesyłką

MAMY ROZWIĄZANIE!
Hesumi
#7 Wielbiciel

Dziś rano zaglądam w oczekujące przesyłki i jedna z nich - po raz pierwszy w mojej wieloletniej historii korzystania z Allegro - ma status "Problem z przesyłką". Spoglądając w historię przesyłki nie ma w niej nic nadzwyczajnego (przynajmniej na moje oko)

Normalnie odpuściłabym, ale jest to przesyłka której zawartości potrzebuję do piątku (dziś jest środa).

Numer przesyłki: A004BAEUD7

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Hesumi dlatego że przesyłka jest dalej w sortowni sprzedawcy i dalej nie wyjechała do Twojego miasta 😞

Przesyłka może zostać doręczona z opóźnieniem
2026-04-21 23:22
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Hesumi 

Przekazałem prośbę o interwencję w sprawie Twojej paczki.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Hesumi 

Twoja przesyłka to Allegro Delivery. Zgodnie z regulaminem usługi, przewoźnik ma do trzech dni roboczych na doręczenie przesyłki, pod warunkiem nadania do godziny granicznej.

I teraz twoja przesyłka została nadana 21 kwietnia, czyli termin jej doręczenia upływa 24 kwietnia. A komunikat o opóźnieniu na tym etapie, to zwykły fake. Po prostu allegrowy bot źle wyliczył sugerowany termin dostawy i teraz masz taki komunikat.

oznacz moderatorów
Hesumi
#7 Wielbiciel

A komunikat o opóźnieniu na tym etapie, to zwykły fake. Po prostu allegrowy bot źle wyliczył sugerowany termin dostawy i teraz masz taki komunikat.

Huh, ciekawe, nie wiedziałam że to tak działa

Dzięki

oznacz moderatorów
pamelka46
#7 Wielbiciel

To po co sprzedający wstawia ,że przesyłka dotrze w następnym dniu. Dziś zrezygnowałam z zakupu,przesyłka miała być wczoraj ,wiadomość ,że opóźniona ,po 13 -tej w dniu dzisiejszym jeszcze nie wysłana. Teraz jak zobaczę opcję wysyłki Allegro Delivery  odrazu zrezygnuję z zakupu,bo to nie pierwszy raz się zdarzyło.Z innymi przewoźnikami nie było problemu.

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@pamelka46 to nie sprzedawca a allegro podaje przewidywaną dostawę, żeby sprzedawca miał smarta to musi udostępniąć obowiązkowo Allegro Delivery a wtedy allegro to podpowiada jako najszybsza i najlepsza dostawa 😄

#7 Wielbiciel

Mi jak wysyłają przez allegro Delivery to przesyłki są opóźnione ,do tej pory korzystałam z opcki paczkomaty Inpost i nic takiego nie miało miejsca. Sprzedający powiedział mi ,że z nieznanych przyczyn kurier nie wziął od niego wszystkich paczek. Mało gdzie jest opcja wyboru dostawy tylko narzucone jest te allegro delivery.

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@pamelka46 można wybrać, trzeba kliknąć zmień i wybrać w filtrze wszystkie lub InPost zależy co chcesz, allegro specjalnie podpowiada swojego przewoźnika 🙂

#7 Wielbiciel

Sprawdzę następnym razem 🙂

oznacz moderatorów