anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego przesyłka nie została wysłana przez inPost ?

Client:110014679
#1 Nowicjusz

Nie życzę sobie wysyłania moich przesyłek inaczej niż przez inPost. Nie otrzymałem powiadomienia przez SMS, jak było dotychczas. Przesyłka przeleżała i wróciła do nadawcy. To są bezczelne praktyki oszukańczo-monopolistyczne Allegro. Życzę sobie wysłanie, jak dotychczas, przesyłek przez inPost. Inaczej zgłaszam do UOKiK.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Client:110014679 Przykro mi, ale nie do końca rozumiem. To ty wybierasz sposób dostawy w formularzu dostawy i płatności. (przed opłaceniem zamówienia) Nic potem się nie zmienia. Nie ma możliwości zmiany na zupełnie inną metodę dostawy. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Jak nie ma jak jest. Nawet banana na forum kiedyś dostałam jak krzyczałam, że nie zgadzam sie na takie zmiany umowy już po dokonaniu zakupu. U mnie tak się stało przy powtórzeniu płatności gdy pierwsza nie przeszła. Zdarza się przy zmianie sposobu płatności czyli wybierasz przewoźnika, zmieniasz sposób zapłaty i przewoźnik potrafi sam się zmienić... Czasem dzieje sie to częściej, czasem przez dłuższy okres jest ok, a potem nagle mina... Kupowanie tutaj wymaga 10x wiecej uwagi i nerwów niż na jakiejkolwiek znanej mi stronie...  Nawet sentyment i dostępność prawie wszystkiego już od dawna kłopotów zakupowych nie rekompensuje. 

jaszczur-ka
#11 Animator

To prawda. Miałam kilka takich niechcianych zmian sposobu dostawy, to się działo chyba przy drobnych zmianach przy finalizacji zamówienia jak np. dodanie kuponu. Teraz sprawdzam kilkakrotnie zanim zapłacę...

oznacz moderatorów