anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego "Warszawiaczki" to takie aroganckie lenie?

piimaa
#13 Ambasador#

Dość dużo kupuję, nigdy nie miałam problemów z kontaktem z ludźmi w Polsce. Mieszkam w Wawie ale stąd nie pochodzę i chyba nigdy nie zrozumiem warszawskiej mentalności. Często, mam wrażenie że KUPUJĄCY jakąś łaskę stolicznikom robi, gdy próbuje od nich coś kupić. Zadałam masę pytań dot. laptopów w czasie ostatnich kilku dni. Nie miałam czasu jeździć po mieście. Odpowiedzi dostałam jedynie od sprzedawców z Polski, spoza województwa. Warszawka? Warszawka milczy. Pojechałam więc do pierwszego sklepu, klientów zero, dwóch ludków przed ekranami, kawusia zalana, u jednego na ekranie facebook a u drugiego skajp. Panowie, zero czasu na pilnowanie interesu mają. Wyszłam bez słowa, jadę do drugiego - to samo. Trzech w sklepiku, nic poważnego do roboty nie ma, patrzę sobie w ekran na biurku, otwarte allegro a na pasku 108 nieodczytanych wiadomości. Uśmiała się i wyszłam. Byłam jeszcze w trzech innych miejscach, sytuacja taka sama.
Jakim cudem, ludzie którzy nie mają nic do roboty robią nic?
Zapytałam jednego, dlaczego na wiadomości z Allegro nie odpisujecie, klientów tracicie a on mi na to z hukiem: my nie mamy czasu. Zatem, jak to możliwe, aby cała reszta Polski zawsze miała na to czas a Warszawka nigdy? Czyżby, dwukrotnie droższy sprzęt z naciągniętymi cenami do granic możliwości schodził tak, że kochani sprzedający nie mają czasu wyjść do WC? 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

mdrogeria
#21 Demiurg#

@piimaa krawaciarze tak mają , ale większości słoma z butow wystaje , z szacunkiem dla Warszawiaków z dziada pradziada .

oznacz moderatorów

majster_man
#14 Krzewiciel#

Bo jest tyle roboty że taczki nie ma czasu załadować.

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@piimaa Wstukaj w google "przeprowadzki" i się z Warszawy wyprowadź. Proste

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

Agent051
#16 Inspirator#

@piimaa to nie „warszawiaczki”, to prowincjusze szukający lepszego życia w stolicy przywieźli ze sobą swoje zwyczaje.

oznacz moderatorów

piimaa
#13 Ambasador#

Ciekawe, ile osób dało się już wciągnąć w rewelacyjne promocje ze słynnego marketu euro coś tam.
Laptopiki z Windows w trybie 'S' w cenie powiedzmy 1899zł. Ze zwykłym Windows już +400zł.
Zastanawia mnie, dlaczego +400zł gdy wyjście z trybu S w microsofcie kosztuje 49USD!
49 x 4,97 = 243zł

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@piimaa głupich nie sieją .. .sami się rodzą 

P.S. zdrówko wraca ? 

oznacz moderatorów

piimaa
#13 Ambasador#

A teraz doczytałam że nic nie kosztuje:
https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/windows-10-i-windows-11-w-trybie-s-mode-cz%C4%99sto-zada...
Nie rozumiem tego. Dlaczego market krzyczy po 400zł więcej za zwykły tryb?
Zdrówko wraca do normy, +37.3 na zegarku obecnie

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Ale każde grabie grabią do siebie, więc Ty sobie kupisz tam a ktoś inny za 400zł.😐

oznacz moderatorów