anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego sprzedający nie chce wymienić wadliwego towaru?

Client:59119751
#7 Wielbiciel#
  • Zamówiłam firanę, która całkowicie odbiega jakością od firany umieszczonej na aukcji. Sklep to [edycja]   (Firana po całości zawiera skazy i dziury. Sprzedający nie chce wymienić wadliwego towaru, tłumacząc się że taka jest właśnie jakość tej firany. Dziury są widoczne gołym okiem. Proszę o załatwienie tej sprawy i zwrotu gotówki. W załączeniu zdjęcia firany, która została do mnie dostarczona.
oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

xyz96
#21 Demiurg#

Zgłoś problem otwierając Dyskusję; https://allegro.pl/dyskusje/nowa opisz tam wady i domagaj się wymiany towaru na koszt sprzedawcy lub po odesłaniu zwrotu wszystkich kosztów, także kosztów odesłania. Sprzedawca ma 24 godziny w dni robocze na odpowiedź. Po tym czasie do Dyskusji włączy się pracownik allegro, który Ci pomoże.

oznacz moderatorów

Client:59119751
#7 Wielbiciel#

Tylko firana została zamówiona że względu na niestandardowy wymiar w wiadomości allegro i z tego względu nie mam tego zakupu w moich zamówieniach. Jak rozwiązać ten problem ? Aby rozpocząć dyskusję z allegro i tym sprzedającym.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:59119751 Podaj mi proszę numer oferty, której dotyczy ta sprawa, sprawdzę dokładnie, czy taki zakup widnieje w naszym systemie, ale jeśli nie dokonałaś go przez "Kup teraz" lub "Dodaj do koszyka" nie będzie możliwośći rozpoczęcia dyskusji ze Sprzedającym. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Client:59119751 Kupiłaś firankę na Allegro bez logowania? W takiej sytuacji nie otworzysz Dyskusji, ale możesz poprosić o pomoc przez ten formularz; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=65a29468-5e40-4672-a8d6-e0a1f77e6d3a&subjectId=5d429015-5...

Zadziała podobnie jak Dyskusja.

Jeżeli kupiłaś zupełnie poza serwisem, Allegro Ci nie pomoże. Kontaktuj się z najbliższym rzecznikiem konsumentów, pomagają bezpłatnie.

oznacz moderatorów

pulkownik66
#19 Nestor#

@Client:59119751  Możesz podać nr aukcji, bo nie mogę znaleźć na Allegro takiej firmy

oznacz moderatorów

Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg#

@pulkownik66  Bo szukać nie umiesz 😂

Tu masz przykładową aukcję :

https://allegro.pl/oferta/firana-firanka-szron-blyszczacy-batyst-len-deszcz-8472411633#

pulkownik66
#19 Nestor#

@Kaliope_Brzeg  Ha-ha😆

Tylko co mi po takim produkcie bez oryginalnych dziur🤣

Oryginał to podstawa- sam nie wydziergam tak jak fabryka cudów.

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

Widać że sprzedawca ma tylko takie dziurawe firany a różnią się tylko rozmieszczeniem tych dziur. Dyskusja mu pomoże by w przyszłości o nich wspomnieć w opisie a towar wystawić jako uszkodzony lub zbrakowany.

oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#

@mwmonetyMoże teraz jest taki "dziurawy" trend.😁

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

Lew próbuje dziś błysnąć "dowcipem" 🙂

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

Jeśli to nowa moda to może swoje trzeba podziurawić by wyglądały bardziej nowocześnie i oryginalnie.

oznacz moderatorów

leszek_stefan
#8 Zapaleniec#

właśnie tu jest niesprawiedliwość ! na allegro jest łatwiej ,kto wymyślił dział allegro lokalne to nie jest dopracowane ..

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

To taka odskocznia dla tych co sprzedają zgodnie z rosyjskim przysłowiem "nie oszukasz nie sprzedaż" .

oznacz moderatorów