anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego tak wielu sprzedawczyków nie opisują swojego towaru,nie podają wymiarów np.amortyzary przed

Client:91079045
#1 Nowicjusz

np. kupuje amortyzatory MRF 780mm regulowane , fajne super, wydaje 1500zł,i co dalej bo to oczywiście są same amortyzatory,bez półek, góra,dół, sztyca,tak oczywiście nie mam oto żalu tylko proszę was o opis,

• Średnica rury amortyzatora na półki góra dół, wymiary ośki itp.    ewidentnie dramat..
  • Skok np.150mm,200mm
oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

Client:91079045
#1 Nowicjusz

I jak by to było mało to gość ma status 🤣 super sprzedawca 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:91079045 może sprzedawca wstawia przedmioty przez API i wtedy opisy są pobierane z katalogów produktów a tam jak ktoś stworzył jakiś produkt to teraz jest powielany u innych

W każdej ofercie na dole masz przycisk zgłoś ofertę niezgodna z regulaminem.

oznacz moderatorów

Client:35386082
#17 Koryfeusz

@Client:91079045 
jako sprzedawca: po co mam się starać i opisywać dokładnie mój towar, skoro Allegro ten opis zaciągnie sobie do Katalogu Produktów Allegro i później każdy sprzedawca będzie mógł z mojej pracy korzystać.
Szkoda mojej pracy.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

A po co?

Poważnym sie nie chce, bo dodając o katalogu w myśl dziwnego punktu regulaminu Allegro oddają swoje prawa autorskie Allegro i każdy od Kazika zza płota poprzez chińczyka, aż do oficjalnego sklepu może je używać. Komu się chce przez kilka dni produkować opis i płacić za fotki w takiej sytuacji? 

Kolejne masy korzystają juz z takich gotowych katalogów i wrzucają co jest, czesto nawet bez zaglądania w parametry jak chińczycy czy dropy.

A nawet jak wystawiasz coś i wpisujesz te dane to i tak Allegro je pozmienia jak chce. Przykładem są np. książki ktore wystawiam jako antykwariat.  Przykładowo wystawiam sobie Pan Tadeusz wydanie 1999, twarda oprawa, 400 stron itp. Wyskakuje połączenie z katalogiem, Pan TAdeusz, rok 1995, miękka oprawa, inna ilość stron, inny rozmiar itp. Mogę albo zatwierdzić albo zgłosic zmianę. Zmiana jest bez sensu, bo zmienił by się parametr tym co wystawili wcześniej i dla niektórych jest on prawidłowy. A zresztą nawet jakbym chciała to wymagania mają takie, ze pewnie ich nie przejdę. Więc ludzie potwierdzają co się da. Potem co się da to edytują, a co nie to zostaje źle. Jakoś trzeba wystawić. 

W połączenu z utrudnionym wyszukiwaniem. To jakaś katorga. Przykładowo sprzedaję też itemki w jednej grze mającej 7 serwerów. Co chwilę ktoś myli serwery, potem muszę stawać na głowie, by załatwić mu towar, którego na tym serwerze nie wystawiałam albo robić zwroty. A jak piszę, że się pomylił to słyszę "wyszukiwałem ten i ten serwer"... I ma racje. Ja też nie potragię wyszukać ofert tylko z jednego serwera. Normalnie wyszukiwane wyświetla wszystkie. Przy próbie użycia cudzysłowia albo nie wyswietla nic albo tylko jedną ofertę gdzie słowo w słowo 4 wyrazy z rzędu identycznie co do literki wpiszę. To bez sensu. Czasem na danym serwerze nie ma nic. A czasem na każdym jest po kilkanaście- kilkadziesiąt przedmiotów w sumie identycznych jak na innych serwerach. Kogoś dziwi, że ludzie się mylą??? Nie którzy to już dosłownie nie używają wyszukiwarki tylko piszą z prośbą o podanie linku. Niezły cyrk xD