anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dodanie do ulubionych i do koszyka.

Client:130744669
#8 Zapaleniec#

Mam pytanie do allegrowiczów i Allegro. Czy sprzedający widzi jak kupujący doda produkt do obserwowanych czyli do ulubionych, jak i doda go do koszyka?

oznacz moderatorów
20 ODPOWIEDZI 20

LEW433
#21 Demiurg#

Nie widzi kto.

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

To rozumiem. Ale czy widzi w ogóle, że ktoś obserwuje i dodał do ulubionych lub do koszyka?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Widzi że są oferty obserwowane, w koszyku- nie.

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

A do koszyka jak jest oferta dodana, ale nie obserwowana też?

oznacz moderatorów

NipponShorty
#15 Entuzjasta#

@Client:130744669 Tylko Ty widzisz co dodałaś do koszyka - produkt w koszyku nie jest jednocześnie rezerwacją, jeśli akucja się skończy to dany produkt znika z koszyka.

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Czyli jak dodam do ulubionych to sprzedawca widzi to. Ale jak nie mam w obserwowanych, a dodam do koszyka produkt to sprzedawca tego nie widzi. Więc lepiej dodawać produkt do koszyka, a nie do ulubionych.

oznacz moderatorów

NipponShorty
#15 Entuzjasta#

@Client:130744669 Najlepiej po prostu kupić i nie mieć tego dylematu 🙂

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Client:130744669. Sprzedający widzi liczbę wizyt oraz polubień oferty, jednak nie ma wglądu w informacje na temat tego kto polubił jego ofertę lub dodał do koszyka 🙂  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Czyli jak dodam do ulubionych to sprzedawca widzi to, ale nie widzi kto. Ale ogólnie widzi, że ktoś dodał do ulubionych. Ale jak nie mam w obserwowanych czyli dodanych do ulubionych, a dodam do koszyka produkt to sprzedawca to widzi czy nie? Jeśli nie, to lepiej dodawać produkt do koszyka, a nie do ulubionych. 

oznacz moderatorów

NipponShorty
#15 Entuzjasta#

@Client:130744669 Tak jak pisałem wcześniej Tylko Ty widzisz co masz w koszyku.

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Więc teraz napiszę co mnie spotkało godzinę temu. Dodałam 2 produkty do ulubionych godzinę temu. Chcąc zrobić zakupy 20 minut temu. Jakie było moje zdziwienie jak ten sam produkt już kosztował podrożał 5 zł więcej. Tak mnie to rozbawiło, że aż napisałam na forum. Bo podejrzewałam na 99% że pewnoe sprzedawca widział dodane lrodukty do ulubionych i zareagował podwyżką.😂 I tu moje pytanie do działu Allegro. Czy nie powinno to być anonimowe. Czyli jeśli kupujący doda do ulubionych, to ta funkcja powinna być przydatna dla kupującego, aby mógł potem wrócić do oferty w bardzo prosty sposób. A okazuje się to przekleństwem, bo sprzedawca widzi, że ktoś dodał do ulubionych jego oferte i reaguje podwyżką ceny. W takim razie funkcja dodanoa do ulubionych przestaje spełniać funkcję przydatną, a jej miejsce trzeba kombinować z dodaniem do koszyka, a nie do ulubionych ( choć ta funkcja powinna temu służyć ). Czy Allegro weźmie to pod uwagę? Dodanoe do ulubionych to powinna być funkcja przydatna dla kupującego, a działa na nego szkodę jak napisałam wyżej. To nie jest pierwsza taka sytuacja, w której produkt dodanay do ulubionych ulega podwyżce, a 2 aukcja u sprzedawcy jest w takiej cenie jaka była 1 dodana do ulubionych. Już żadnej oferty nie dodam do ulubionych chcąc obserwować daną ofertę. Teraz będę dodawać do koszyka. Co za czasy, aby człowiek tak kombinował i był anonimowy przed sprzedawcą. Czyli koszyk zastąpi serduszko. Allegro powinno to zmienić i wprowadzić albo oddzielną fukncje obserwowania, anonimowego, albo ukryć widoczność dla sprzedawcy. Czy ktoś z was też spotkał się z takim czymś?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:130744669 Sprzedający widzi ilu obserwuje i tu może działać z ceną.

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Właśnie tak zrobił. Jeden dodałam do ulubionych i szukałam drugiego produktu u niego. Jak znalazłam drugi i chcąc kupić 2 produkty u niego, to już ten pierwszy miał podniesioną cenę. Do tej pory się śmieje. 5zł w górę😂😂 Więc miałam kupić te 2 produkty za 60 zł, ale ostatecznie postanowiłam nie kupować wcale. Chcąc zyskać dodatkowe 5 zł tak naprawdę stracił zamówienie za 60 zł. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:130744669 Na podstawie ilości obserwowanych reaguje, masz tu przykład.

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Ja też zareagowałam😂 Całkowitą rezygnacją z zakupu u niego. A od dzisiaj koszyk pełnić będzie u mnie funkcje anonimowego obserwowania produktu czyli takiego dodawania do ulubionych. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

😋

oznacz moderatorów

fox_paws
#15 Entuzjasta#

@Client:130744669 No tak, z pewnością sprzedający siedzi przed komputerem i czeka, aż ktoś doda do ulubionych jego ofertę, żeby mógł podnieść cenę...

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Cena sama się podniosła późnym wieczorem i to jeszcze w niedzielę😂😂😂 Tym bardziej, że logował w tym czasie jak cena się zmieniła. Natomiast  kupujący też mają wgląd kiedy sprzedawca się loguje dokładna godzina.

oznacz moderatorów

fox_paws
#15 Entuzjasta#

@Client:130744669 Sama się nie podniosła. Mógł to zrobić automat, mógł to zrobić ustawiony wcześniej menedżer sprzedaży. A czas logowania o niczym nie świadczy. Menedżery sprzedażowe logują się po kilkadziesiąt razy dziennie podczas obsługiwania ofert.

Poza tym sprzedający na pewno zapisuje sobie ile osób obserwuje wszystkie jego oferty, żeby móc podnieść cenę przy każdej zmianie...

oznacz moderatorów