anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

dodatkowe koszty

tomekp100
#1 Nowicjusz

czy przy zakupach na allegro jesli przesyłka jest z chin to później mam do zapłacenia jeszcze cło ? czy ja mam do zapłacenia tyle ile jest na aukcji i na tym moje koszta sie koncza ?

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@tomekp100 Takie informacje znajdziesz w ofercie w odpowiedniej zakładce. Z tego co kojarzę produkt do 150 Euro jest zwolniony z cła. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Tego nie wie nikt. Na normalnych portalach jest to płacone w koszyku. Allegro w ogóle nie ma takiej opcji i jak widać nie wszyscy nawet wiedzą o tej opłacie xD. Spytaj sprzedawcę choć szczerze odpowiedzi chińczyka z translatora też bym średnio wierzyła. Generalnie przeważnie jest to na głowie sprzedawców, bo tak jest szybciej na cle, jednak tutaj bez konkretnych informacji nie rykowałam bym, a już szczególnie nie większej ilości różnych przedmiotów, bo te opłaty się dublują... Zanim Allegro wpadnie na to, że temat wymaga regulacji to pewnie parę rzek zmieni bieg... Tak szczerze to są miejsca gdzie wysokość opłaty masz podaną przy zakupie, do tego darmowy zwrot i (za to głowy nie dam) podobno przy zwrocie za cło też zwracają...