anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dokonałam zakupu 22.05.2025r wędzonki zapłaciłam 50 zł przez allegro Blikiem

MAMY ROZWIĄZANIE!
renata934
#7 Wielbiciel#

Do dnia dzisiejszego nie otrzymałam żadnej wiadomości od sprzedającego ani potwierdzenia zamówienia kiedy otrzymam.Brak jakiegokolwiek kontaktu.Problem w tym że nie mogę znależć tego zamówienie na moim koncie.Wpłaty dokonałam na allegro.pl WIERZBIĘCICE 1 B Poznań Blik 88413.Bardzo proszę o pomoc i informację jak mogę złożyć wniosek do Programu Ochrony Kupujących żeby otrzymać pieniądze.   

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@renata934 Na Twoim koncie nie widzę takiego zakupu. Czy jesteś w stanie wskazać link do oferty, w której dokonałaś zakupu?

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
renata934
#7 Wielbiciel#

No włśnie sprzedający  nie potwierdził zakupu jedynie mam zapłatę potwierdzoną w banku.No i problem że nie mogę znależć linka do oferty gdzie dokonałam zakupu.

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@renata934 Posiadasz inne konto na Allegro? Otrzymałaś maila potwierdzającego zakup? 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
renata934
#7 Wielbiciel#

Nie nie posiadam innego konta i nie otrzymałam potwierdzenia zakupu  emailem .Wzrokowo widzę niebieskie tło i pisało w linku allegro że prywatny sprzedawca i może nie być zwrotu ,wysyłka była darmowa bo jestem smart.Nie duża kwota ale warto ostrzec innnych i allegro nie powinno takich sprzedawców reklamować.

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@renata934 Przykro mi, w tej sytuacji mógł być to zakup poza Allegro. Czy był to zakup z Allegro Lokalnie? Jak w ogóle znalazłaś ofertę? 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
renata934
#7 Wielbiciel#

Zakup był przez allegro jak i pieniąfze 

Zakup był przez allegro jak i pieniądze były wpłacone przez allegro mam potwierdzenie na koncie.Uważam że allegro było by w stanie ustalić co to za oszust bo pieniądze pewnie przesłali do niego .On pieniądze otrzymał i zaraz konto zlikwidował .

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#19 Nestor#

edit

oznacz moderatorów
matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @renata934, z tego co widzę dokonałaś takiego zakupu na Allegro Lokalnie 22.05.2025 - numer abf5b493-dc64-4568-a624-f8cd19c8f3f1.
W takim wypadku rozpocznij proszę dyskusję ze sprzedającym.
Sprzedający powinien udzielić Ci odpowiedzi w ciągu 24 godzin w dni robocze. Jeśli tak się nie stanie, kliknij [poproś Allegro o pomoc].

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#19 Nestor#

@matt_rose  Mati props😉, myślałem, że dziewczyny to ogarną, ale tym razem, to Ty wnikliwie przeanalizowałeś sprawę obraz_2025-06-04_190101382.png

oznacz moderatorów
renata934
#7 Wielbiciel#

Dzięki za odpowiedż .Nie ma już strony na allegro sprzedającego przypuszczam  że jak otrzymał pieniądz to zaraz ją zlikwidował tak ze nie mogłam rozpocząć  dyskusji .Myślę że ta strona była już nie aktualna i sprzedający jej nie anulował .Jedynie co zapisałam po dokonaniu zakupu dane sprzedawcy to /  Przemysław Sulechów woj lubuskie  Oferta 8550279a 7dc3 4899 afc1 553981cae293 .Dzięki za pomoc ujawniłam mój zakup żeby uprzedzić innych nie kupujcie u prywatnych sprzedawców .Jestem stałą klientką allegro i zawsze kupowałam w firmach to był mój jedyny zakup  i ostatni  u prywaciarza .

oznacz moderatorów
matt_rose
Moderator
Moderator

@renata934 skontaktuj się proszę z nami za pośrednictwem tego formularza.
Wyjaśnimy tą sprawę 🙂

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#19 Nestor#

@N_Nitka28  a Ty nie potrafisz sprawdzić, czy ma inne konto🤔, przecież widzisz, że dziewczyna jest  zagubiona😔 "pieniądze" i "na moim koncie"

oznacz moderatorów
Monika__L
#17 Koryfeusz#

Potrafi

nawet potrafi wskazać login na który trzeba się przelogowac

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#19 Nestor#

@Monika__L  wiem, że moderatorzy mają taki wgląd, ale jak zadała takie pytanie, to pomyślałem, że może ma za małą rangę😉

KOGIEL_T_0-1749475819859.png

oznacz moderatorów
timplus
#8 Zapaleniec#

bardzo przykrość sytuacji 

możesz dopiero do nich napisać po 14 dni od zakup na stronie na allegro lub allegro lokalnie 

allegro i allegro lokalnie współpracują razem policja program ochrony zakup 

Pozdrawiam 

serdecznie 

oznacz moderatorów