Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@ARYLE Pewnie za wymianę monet na kupony. Teraz już Allegro nie nalicza opłaty za wymianę.
@ARYLE jest to opłata za wystawienie przedmiotu w kwietniu 2017 roku
(0,25 zł) oraz opłata za obsługę transakcji na Allegro Lokalnie z 15 sierpnia 2020 roku (5,45 zł).
Jak w temacie. Informacja od Allegro nie zawiera żadnych szczegółów czego miała by dotyczyć ta opłata.
Wygenerowana historia rachunku zawiera tę kwotę, jednak również bez specyfikacji jakiej usługi miała by tyczyć.
Gdzie się zwrócić z tym problemem?
Dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawim.
@gedzior3 Wszytko masz tu, ale kwotę poniżej 10zł nie musisz uiszczasz:https://allegro.pl/moje-allegro/moje-konto/rachunki/rozliczenia-z-allegro
@gedzior3 jest to opłata za wystawienie i wyróżnienie przedmiotu (pogrubienie) ze stycznia 2009 roku oraz zakup kuponu monetowego w maju 2018 roku.
@LEW433 prosimy o opłacenie rachunku (nawet jeżeli jego kwota nie przekroczyła 10 zł.) po otrzymaniu maila z prośbą o uregulowanie płatności.
@la_nika Ok. zapamiętam. 0,80gr także?
@LEW433 jeżeli otrzymasz od nas e-mail z prośbą o uregulowanie 0,80 zł, to tak zgodnie z tym artykułem poprosimy o zapłacenie tej kwoty.
@la_nika Dobrze.
Z rachunkiem wystawionym po 12 latach jeszcze się nie spotkałem.
Brak specyfikacji który stanowiłby dokument , choćby dla mojej księgowości, wyklucza możliwość uregulowania tej podejrzanej należności.
@gedzior3 powinieneś mieć możliwość sprawdzenia szczegółów tych opłat w zakładce Rozliczenia z Allegro, w części Historia operacji. Możesz tam również wygenerować zestawienie wszystkich operacji, które mam nadzieje pozwoli Ci uregulować płatność i rozliczyć się z księgowością.
W histroii operacji , oraz w wygenerowanym zestawieniu brak jakichkowiek szczegółów, poza powtarzającym się przy kwotach określeniem "podsumowanie miesiąca".
@gedzior3 czy przefiltrowałeś odpowiednie daty? Zobacz proszę jak to wygląda u mnie:
strzałką zaznaczyłam rubrykę, w której można ustawić datę od kiedy operacje będą widoczne (u mnie jest od 2015 roku, bo wtedy założyłam konto). Po takim ustawieniu filtra powinieneś zobaczyć datę zakupu, numer oferty, informację za co została naliczona opłata, a po rozwinięciu strzałki przy "Prowizja od sprzedaży" numer zamówienia.
Niestety hstoria operacji sięga najdalej 2015 roku.
Rzeczywiście znalazłem jakiś enigmatyczny opis "Program Monetowy - zakup kuponu" z 11.05.2018, jednak nie pokrywa się to z historią potwierdzeń zakupów na mojej poczcie, a historia zakupów której podgląd mam na koncie Allegro sięga najdalj czerwca 2018 roku.
Nic się nie zgadza. Widzę, że tracę tylko na to czas. Proszę więcej nie wysyłać mi wydumanych wezwań do zapłaty wymyślonych rachunków za tranzakcje na które nie ma dowodów, w dodatku z 2009 roku (sic!)
@gedzior3 rozumiem, przepraszam w takim razie, że wprowadziłam Cię w błąd poprzednią wiadomością pisząc o filtrowaniu. Tak jak pisałam wcześniej opłata 0,20 zł to zakup kuponu w Programie monetowym w 2018 roku. Natomiast 4 zł to opłata za wystawienie oferty numer 524655480 (był to telewizor). Dokładnie 2 złote za wystawienie i 2 zł za wyróżnienie oferty (tzw. pogrubienie) było to 7 stycznia 2009 roku i dlatego nie możemy wygenerować dokumentu, który by to szczegółowo potwierdzał.
Gdzie się mogę skontaktować z jakimkolwiek działem obsługi? Dostałem 3,40 do zapłaty ale bez informacji za co to jest płacić nie zamierzam,takie transakcje powinny być oparte fakturą/opisem/czymkolwiek. Też sobie mogę napisać do kogoś że ma mi zapłacić 5zł bo tak.
Mało tego,w historii transakcji jest multum niby zapłaconych "życzeń?" bo fakturą ani rachunkiem tego nie można nazwać a nie przypominam sobie żebym cokolwiek płacił...
@milka1234567890 Lew, przeloguj się.