Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry!
Dostałem na skrzynkę mailową info o kilkunastu zakupach, których nie dokonałem. Na koncie allegro mają status: płatność anulowana. Czyli nastąpiła zmiana decyzji zakupowej , przed zakończeniem procesu transakcyjnego. Kilka z przedmiotów było umieszczone w <koszyku>. Nie chcę kupować tych rzeczy. Proszę o wyjaśnienie.
Piotr Mazur (esforty)
@esforty ktoś za Ciebie kupił ? czy sam się bawiłeś ? Umowa zawarta więc warto się z niej wywiązać 🙂 Ja był to zakup od firmy możesz odstąpić od umowy ( ustawa konsumencka )
Bawiłem się?? Nie! Wcześniej oglądałem te oferty, niektóre umieszczając w koszyku, co miało miejsce nawet kilkanaście tygodni temu, a teraz(19-20.1.) one przeszły do statusu <kupione>
@esforty Widzę, że 19 listopada opłaciłeś jedną transakcję. Kilka minut wcześniej doszło do zakupu, o którym piszesz. Najprawdopodobniej nie usunąłeś z koszyka produktów, których nie chciałeś kupić.
Skontaktuj się ze sprzedającymi, żeby wyjaśnić tę sytuację.
@esforty Wyślij sprzedawcy mailem rezygnację z zakupu i po sprawie. Nie musisz płacić. Jeśli masz w zakładce Kupione możliwość anulowania zakupu lub wykonania zwrotu, zrób to zamiast wysyłać maila. Sprawdzisz to po kliknięciu w Szczegóły.
Masz może podpiętą kartę..?
@LEW433 Tutaj nie doszło do zapłaty. Zakup też się sam nie dokonał.
@nat_not Dziękuje, byłem zdziwiony że takie coś jest możliwe.
Tak, gdy karta jest podpięta zakupy mogą opłacić się same. Ten kupujący nie miał podpiętej karty na szczęście 🙂
Allegro poinformowało mnie, że mam te maile zignorować. Są z statusem: <płatność anulowana> co unieważnia konieczność dalszego postępowania. Nauczka: nie przetrzymywać przedmiotów/ofert w koszyku, zbyt długo. Za zainteresowanie sprawą ukłony😊. esforty
Dobrze wiedziec😉...czasami trzymam w koszyku pare rzeczy...Widze teraz ze trzeba je usuwac zeby uniknac niespodzianek