Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, co w wypadku, gdy potrzebujemy dowodu zakupu, a płaciliśmy blikiem? Czy zrzut ekranu z zakładki moje zakupy, szczegóły jest wiarygodnym dowodem? I do tego dowód z banku z tej transakcji?
sprzedający takiego nie wysłał, a jego konto już nie istnieje, stąd moje pytanie.
Tak taki dowód zakupu wystarczy
@Client:49769100 Dowodem zakupu będzie cokolwiek, co potwierdza dokonanie płatności za przedmiot. Na przykład mail od Allegro z informacją, że sprzedający otrzymał wpłatę, widok zakładki Kupione z informacją o zakończonej płatności, potwierdzenie z banku itp.
ale czy w sprawach gwarancji będzie takie coś uznane?
Korzystaj z rękojmi, nie z gwarancji. Rękojmia jest obowiązkowa, trwa dwa lata i reklamujesz towar u sprzedawcy, nie w żadnym serwisie. Przy rękojmi każdy dowód zakupu musi być uznany.
Jeśli jednak chcesz korzystać z gwarancji, to już zależy od zapisów w karcie gwarancyjnej. Tam może być wiele ograniczeń, na przykład wymóg dołączenia paragonu lub faktury.
ok, spróbuję skontaktować się ze sprzedawcą, żeby wystawił paragon za przedmiot ze stycznia, myślisz, że zrobi to bez problemu?
chcę skorzystać z gwarancji producenta, już się z nimi nawet skontaktowałem tylko ten brak paragonu mnie stopuje trochę