anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dyskryminacja paczkomatów InPost

wiestrybek
#8 Zapaleniec

Dzisiaj 08.02.2026r znowu zniknęły z opcji dostawy paczkomaty InPost, podobnie jak np.w 2024 roku.

Przesyłki odbierałem na drugi dzień po wysyłce w pobliskim paczkomacie (apkomacie bezdotykowym).

Dzisiaj  mogę za 10,49 wybrać tylko różne punkty allegroDELIVERY.

Paczkomatów InPost nie ma za żadną cenę, pozostawiono jedynie kuriera InPost za 12,49.

Moim zdaniem Allegro łamie prawa Konsumentów i zawiadomię UOKik z wnioskiem o dotkliwą karę dla Allegro za łamanie prawa.

Z zakupu zrezygnowałem i to samo kupię na innej platformie.

oznacz moderatorów
23 ODPOWIEDZI 23

KOVUUstore
#8 Zapaleniec

@gdvorek Dlaczego paczkomat nie jest widoczny na liście tylko pokazany dopiero na mapie? 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@KOVUUstore nie pokazujemy wszystkich dostępnych w ofercie metod dostawy na formularzu dostawy i płatności, wybieramy te najkorzystniejsze. Ostateczna decyzja, z której skorzystasz należy zawsze do Ciebie. 

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

KOVUUstore
#8 Zapaleniec

@la_nika Dlaczego na liście nie są widoczne wszystkie metody dostawy? Nie każdy domyśli się, że paczkomaty są dostępne na mapie, w związku z czym może do niej nie przejść, wybierając spośród metod zaproponowanych przez Allegro.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@KOVUUstore ponieważ jest ich bardzo dużo. Pokazywanie wszystkich na pierwszej stronie formularza dostawy i płatności mogłoby utrudniać wybór odpowiedniej. 

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów