anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

dyskusja ze sprzedającym

16298
#7 Wielbiciel

Odesłałem towar z reklamacją do sprzedawcy . Sprzedawca odrzucił moją reklamację i odmówił zwrotu zapłaty. Założyłem dyskusję ze sprzedającym która jeszcze nie została zakończona , a sprzedawca bez żadnych ustaleń ponownie wysłał do mnie ten sam towar . Czy miał prawo ponownego wysłania towaru bez zakończenia dyskusji ? Prośbę o pomoc allegro mogę wysłać najwcześniej w piątek 04.07 o12.25

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@16298 Dyskusja jest tylko narzędziem komunikacji, którą zapewnia Allegro. W tej sytuacji zachęcam Cię do poczekania na komentarz sprzedającego. 

Jeśli nie porozumiesz się ze sprzedawcą, kliknij "poproś o pomoc Allegro". Nasz doradca pomoże w rozwiązaniu problemu. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐
oznacz moderatorów

16298
#7 Wielbiciel

Odesłałem towar z reklamacją do sprzedawcy . Sprzedawca odrzucił moją reklamację i odmówił zwrotu zapłaty. Założyłem dyskusję ze sprzedającym która jeszcze nie została zakończona , a sprzedawca bez żadnych ustaleń ponownie wysłał do mnie ten sam towar . Czy miał prawo ponownego wysłania towaru bez zakończenia dyskusji ? Prośbę o pomoc allegro mogę wysłać najwcześniej w piątek 04.07 o12.25

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@16298  ten towar jest nadal Twoja własnością, jeśli sprzedający uznał, że nie posiada wad, to Ci go odesłał, bo taki jest jego obowiązek, a dyskusja to jedynie wymysł Allegro i nie ma nic wspólnego z obowiązującym prawem

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@16298 ciesz się że odesłał a nie musiałeś zapłacić za odesłanie 😄 co ma do tego dyskusja, reklamacja odrzucona, towar odesłany 🙂 lepiej odbierz bo wyląduje w magazynie przewoźnika 😄

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@16298 Ty Masz prawo złożyć reklamację , sprzedawca ma prawo ją odrzucić , jego obowiązkiem jest wydanie uzasadnienia podjętej decyzji , ma na to Ustawowo 14 dni od zgłoszenia wady ...sama dyskusja nie jest narzędziem do wymuszania na sprzedawcy decyzji zgodnej z oczekiwaniami konsumenta 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mdrogeria  ale jak kupujący widzi taki slogan, to nawet mu przez myśl nie przejdzie, że on się znajdzie w tych dwóch procentach, bo 98, to już prawie sto 😁

KOGIEL_T_0-1751557030951.png

oznacz moderatorów