Dzień dobry,
20 lutego zakupiłam słoiczki i wybrałam sposób płatności przelewem na konto. Płatność została przeze mnie zrealizowana. Jednak kiedy kurier dostarczył paczkę, ponownie pobrał ode mnie kwotę za pobraniem.
Bardzo proszę o wyjaśnienie zaistniałej sytuacji oraz informację, w jaki sposób mogę odzyskać niesłusznie pobraną kwotę.
Z poważaniem
@EditaFashion
Skontaktuj się ze sprzedającym i wyjaśnijcie sprawę.
@EditaFashion Weryfikuję już Twoją sprawę. Widzę, że założyłaś dyskusję ze sprzedawcą. Poczekaj na jego odpowiedź 😉
To mi sprzedawca odpisał
nie jest to nasz rachunek bankowy my nie przyjmujemy żadnych przelwów Państwo rozliczacie sie baepośrednio z allegro i to allegro przelewa mam płatność za Państwa zamówienie
@EditaFashion Proszę Cię o cierpliwość. Weryfikuję sprawę.
To mi sprzedawca odpisał
nie jest to nasz rachunek bankowy my nie przyjmujemy żadnych przelwów Państwo rozliczacie sie baepośrednio z allegro i to allegro przelewa mam płatność za Państwa zamówienie
@EditaFashion Generalnie sprzedawca wysłał prawidłowo przesyłkę. Skąd masz informację, że musisz zapłacić za przesyłkę? Wszystko powinno być prawidłowo.
Kiedy kurier przyszedł twierdził ze mamy zapłacić za paczkę iż jest za pobraniem, ze paczki nie wyda jak nie będzie zapłacona
@EditaFashion Po pierwsze - skoro przesyłka była opłacona to czemu zgodziłaś się zapłacić kolejny raz przy odbiorze? Trzeba było po prostu jej nie odbierać.
Po drugie - jaki to przewoźnik? Podaj numer listu przewozowego.
Nr przesyłki: 30230350499 Data: 21-02-2026 1/1
KL -> SZ HI
HI
ŚWINOUJŚCIE TRASA
334EE
(J) JD00 003 0230864 000278550676
(2L) PL72600+81000000
Nr Allegro : AD01VGAP06
@EditaFashion Sprzedawca prawidłowo wysłał paczkę, więc tutaj jest problem po stronie kuriera. Czy zapłaciłaś za tą paczkę? I w jaki sposób?
Zapłaciłam gotówką przy odbiorze
@EditaFashion Kwota którą zapłaciłaś kurierowi pokrywała się z wartością zamówienia?
Tak
@EditaFashion Masz jakieś potwierdzenie tej płatności?
Nie, ale jest obiekt jest monitorowany !
Myślę że nie ma szansy na odzyskanie tych pieniędzy, owego potwierdzenia w formie papierowej, po prostu przynisł kurier paczkę i poinformował że paczka jest do zapłacenia i nie wyuda paczki jak nie bedzie zapłacona przy odbiorze
@EditaFashion Wrócę do Ciebie z informacją. Weryfikuję sprawę.