Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, chcę się wycofać z licytacji, nie doczytałam, że sprzęt jest uszkodzony. Klikam w licytuj, ale nie wiem, gdzie wpisać prośbę o anulowanie licytacji
@mz6-2 Prośbę wyślesz tylko na zwykłym allegro a na AL nie wyślesz ale tam są zawierane umowy warunkowe i jakbyś wygrał i nie opłacił to nie będzie zakupu.
https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/sposoby-zakupow/czy-moge-wycofac-sie-z-licytacji-wq0mgekq1sj
@LEW433 umowa warunkowa
Umowa warunkowa związana jest nierozerwalnie z terminem ziszczenia się warunku. Dane zdarzenie będzie warunkiem tylko wówczas, gdy żadna ze stron umowy nie będzie miała wpływu na jego ziszczenie bądź nie. Jeśli jednej ze stron zależy na tym, aby warunek się nie ziścił i w efekcie podejmie działania skutkujące tym, że warunek się nie wypełni, to dochodzi do takich samych skutków prawnych, jak gdyby warunek został spełniony. Takie rozwiązanie prawne jest swego rodzaju karą dla osoby ingerującej w wypełnienie się warunku, a jednocześnie stoi na straży interesów tych, którzy są uczciwi i nie próbują manipulować przy warunkach określonych w umowie.
Więc twoja umowa warunkowa obwarowana warunkiem zapłaty w przypadku niezapłacenia przez kupującego w terminie określonym regulaminem jest dalej ważna bo kupujący z premedytacją doprowadza do celowego niewypełnienia warunku umowy! Więc regulamin jest w tym przypadku niezgodny z prawem polskim więc ten zapis nie obowiązuje.
Ale żeś się rozpisał i co z tego wynika?😃
nie rozpisałem się tylko przekleiłem odpowiedni zapis prawny komentarz to mój ostatni akapit a wynika z tego że jak się kiedyś sprzedawca wk..rwi to w sądzie kupujący będzie wył jak bóbr że zawierzył allegro
Na głównym w zakupy- licytuję przy przedmiocie znajdziesz prośbę o wycofanie z licytacji z tym, ze uwaga sprzedający nie ma obowiązku jej uwzględniać. Ale w razie czego możesz mu wysłać oficjalne odstąpienie i nie płacić.