anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

edycja rzeczy po 3 latach od kupienia

Client:50220033
#7 Wielbiciel

Cześć pytanie mam 

Czy sprzedawca może po uplywie np 3 lat zmienic opis aukcji/ rzeczy którą sie kupiło? i czy jest to widoczne dla osob siedzących w pomocy allegro, że zostało coś zmienione, edytowane itp?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:50220033 Oferta może ulec zmianie po zakupie ale to nie ma znaczenia bo dla Ciebie liczy się to co znajdowało się w ofercie w momencie zakupu.

oznacz moderatorów

Client:50220033
#7 Wielbiciel

chodzi mi o tą samą rzecz czyli kupiłam lodówkę ktora ma np nr #23455 3 lata temu, cos sie z nią zaczelo dziac po uplywie gwarancji, po zgloszeniu i oznajmieniu sprawy sprzedawca twierdzi, ze bylo zawarte, że jest uszkodzona, ja sprawdzic oferty juz nie moge bo nie mam w zakupach jej by to zweryfikowac, a jego dowod jest w postaci " kopiuj wklej" a pewności nie mam czy to byl opis akurat z aukcji ktora ja kupiłam 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:50220033 Wejdź na maila i odszukaj wiadomość z potwierdzeniem zakupu tej lodówki. 

W tym mailu znajdziesz coś takiego:

komisbell_0-1760095631971.png

To w nawiasie to numer oferty. Skopiuj go i wklej tutaj.

Poza tym - skoro jak piszesz jest już po gwarancji - czego oczekujesz od sprzedającego?

oznacz moderatorów

MOJEGRATY5
#13 Ambasador

Witam.

@Client:50220033 

Może się mylę, ale wydaje mi się, że po 3 latach sprzedawca nie ma jakichkolwiek zobowiązań innych niż wynikających z GWARANCJI, więc rozstrzygnięcia problemu trzeba szukać w karcie gwarancyjnej. Sprzedawca odpowiada z tytułu RĘKOJMI lub NIEZGODNOŚCI PRZEDMIOTU Z UMOWĄ ustawowo przez dwa lata, plus ewentualny czas na zgłoszenie problemu.

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:50220033 Nawet jak nie było zawarte uszkodzenie, to po 3 latach od zakupu nie masz podstaw do reklamacji ani do rękojmi.

oznacz moderatorów

MOJEGRATY5
#13 Ambasador

Witam.

@Client:50220033 

Sprzedawca może, a nawet w związku ze zmianami na Allegro musi edytować na bieżąco ofertę jeśli ma w niej dostępne produkty.

Oferty zakończonej i nie wznowionej w ciągu 2 miesięcy edytować się już nie da.

Nie jest natomiast sprzedawca w stanie dokonać zmiany opisu oferty jaką masz w zakładce:

https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/kupione

bo to jest zapis stanu oferty z momentu sprzedaży i tylko ten jest dla obu stron transakcji wiążący.

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów

kowas111
#9 Pomysłodawca

Buhahah, po 3 latach ..... Roszczeniowość kupujący sięga zenitu... Sprzedający się każdej chwili może edytować ofertę, ważne co jest opisane w trakcie zakupu 

oznacz moderatorów