anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Elektronika NOWA ale uszkodzona

SmutnyStefan
#7 Wielbiciel#

Nie podoba mi sie notoryczne wystawianie uszkodzonego sprzętu jako nowego. Sprzęt nowy, złaszcza jesli sprzedaje to firma nie kojarzy mi sie z uszkodzonym. Nowy to nieużywany i nierozpakowany, chyba że od osoby prywatnej, wtedy może miec pewien przebieg. Co i rusz natykam sie na sprzet uszkodzony wystawiany jako nowy - zapewne w jakiejś czesci to prawda, bo sprzet nie był kupiony,  ma wady fabryczne wiec w bardzo wąskim sensie jest "nowy" - ale pochodzi ze zwrotów czy jest powystawowy, widac ze jest rozpakowany - jest to zwodnicze wg mnie. Powinien być przymus oznaczania takiego sprzetu jako zdefektowany, a przynajmniej zakaz oznaczania go samym tylko słowem NOWY

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

biosorcerer
#15 Entuzjasta#

Bo ostatnio wysyp jest Januszy biznesu, którzy handlują zwrotami od znanego giganta... Zakupy paletowe, które są nachalnie reklamowane jako idealny biznes - po wtopieniu kasy trzeba jakoś upchnąć. Tylko dlaczego w takich przypadkach nie opisać towaru jako po zwrocie? Nie rozumiem...

oznacz moderatorów

SmutnyStefan
#7 Wielbiciel#

No własnie powinien byc za to karany sprzedawca, bo jeżeli widze stan nowy, to mam tendencje do nieczytania opisu, który przecież najczesciej znam, jeśli szukam jakiegoś konkretnego modelu.
A tam w opisie jest dopisek - sprzet porysowany zobacz zdjecie. Człowiek zaczyna omijac zdjecia po pewnym czasie googlowania jakiegos modelu, widziałem najczesciej te zdjecia ze stocka juz ze sto razy. To jest mechanizm psychologiczny. Z jednej strony swieta prawda - mea culpa bo nie doczytałem. ALE allegro mogloby pomóc i ułatwic sprawe.

oznacz moderatorów