anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Fałszywe dyski SSD.

mi_mo_gda
#1 Nowicjusz#

Czy Allegro usuwa konta sprzedawców, którzy sprzedają z premedytacją fałszywe produkty? Szukam dysku przenośnego SSD i trafiłem na ofertę firmy XPART. Sprzedaje ona dyski, niby SSD z kartą SD 64GB w środku. Na chińskich portalach takich ofert jest cała masa ale, że na Allegro też? Nie wierzę, że nikt z oszukanych nie zgłosił procederu do Allegro więc dlaczego firma ciągle sprzedaje oszukane produkty?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

Client:44052296
#21 Demiurg#

@mi_mo_gda pod każda z ofert masz możliwość zgłoszenia jest link Zgłoś naruszenie

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Standard. Napływ chińczyków straszny i robią co chcą. Allegro ogłosiło zmiany niby mają mieć tylko po 1 koncie i max 500 ofert. Jeśli portal da radę tego dopilnować to powinno ograniczyć takie oferty. Jeśli zaś zmiany wprowadzą ze standardową "jakością" to nie ma na co liczyć. 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

Może ludzie nie są tacy głupi i nie kupują tego czegoś

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Z tego co widzę po postach to są. Ale kupią raz - góra kilka, dostaną co innego lub wcale. Jak dostaną to zwrot do Chin, każdemu by się odechciało. Już lepiej na typowo chińskim portalu ze zwrotami kupić, wysyłka za darmo i zwrot. Tu wysyłka droga, a potem cyrk...

oznacz moderatorów

mi_mo_gda
#1 Nowicjusz#

Chyba jednak są, kilkaset zakupionych takich dysków to dramat. Trzeba przyznać Januszowi, że jest sprytny. Na Ali jest tyle oszustów, że konkurują ze sobą pojemnością dysków i ceną tak, że można za dwieście parę złotych kupić dysk SSD 128TB! U Janusza w tej cenie jest 2TB co jest "tylko" 2,5 razy taniej niż za prawdziwy dysk SSD tej pojemności. 

oznacz moderatorów