Dzień dobry,
Już trezci raz otrzymuję maila od Allegro że rzekomo nie zapłaciłam, podczas gdy zapłacilam co potwierdzają sprzedawcy. Dtyczy to obecnie zakupu pudełka na lunch Mepal. Wysylajac nadawcy wydruk z mego konta by potwierdzic zakup otrzymalam odpowiedz ze juz przeciez zaplacilam. Cos moze byc nie w porzadku z Panstwa systemem komputerowym?.. Pozdrawiam, Katarzyna
@Client:81900242 Powiadomienia dotyczą pierwszego zamówienia. Podczas zakupu płatność nie powiodła się. Zamiast ją ponowić, złożyła Pani drugie zamówienie, które zostało prawidłowo opłacone i dostarczone. Pierwszy zakup pozostał nieopłacony w systemie, stąd automatyczne maile z przypomnieniem. Nie ma powodów do zmartwień – to pierwsze zamówienie zostanie automatycznie anulowane po 7 dniach.
Dzięki, ale taka sama sytuacja była z przesyłką od firmy GAL - kilka maili o rzekomo niezapaceniu, tak bylam zdenerwowana że zadzwoniłam do firmy GAl gdzie upewniono mnie że przesyłkę otrzymano.
@Client:81900242 Ponieważ przy tym zakupie jest identyczna sytuacja. W tym przypadku masz aż 3 zamówienia - 2 nieopłacone i ostatnie opłacone.
Żeby takie sytuacje się nie powtarzały przy następnej nieudanej/niedokończonej płatności - wejdź w zakładkę Moje zakupy. Następnie powinnaś zobaczyć informację o nieopłaconym zakupie i możliwość dokończenia płatności. Wtedy dokończysz ten zakup zamiast robić drugi.
Wszystkie zakupy opłaciłam , tylko w jednym przypadku płaciłam drugi raz bo za pierwszym razem zle wpisany kod z banku spowodowal likwidacje operacji i nie dalo sie cofnac. wiec podjelam czynnosc zaplaty po razd drugi. W dwoch pozostalych przypadkach wszystko bylo dobrze od poczatku do konca.
@Client:81900242 Rozumiem, jednak tak jak napisałam, podczas próby zakupu w jednym przypadku zrobiłaś 3 zamówienia a w drugim 2. Również zobaczysz to po swojej stronie w zakładce Moje zakupy.
Wiadomości są zatem adekwatnie wysyłane do nieopłaconych zakupów.