anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

fałszywe wiadomości od Allegro

Client:81900242
#7 Wielbiciel

Dzień dobry,

Już trezci raz otrzymuję maila od Allegro że rzekomo nie zapłaciłam, podczas gdy zapłacilam co potwierdzają sprzedawcy. Dtyczy to obecnie zakupu pudełka na lunch Mepal. Wysylajac nadawcy wydruk z mego konta by potwierdzic zakup otrzymalam odpowiedz ze juz przeciez zaplacilam. Cos moze byc nie w porzadku z Panstwa systemem komputerowym?..  Pozdrawiam, Katarzyna

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

San_set
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:81900242 Powiadomienia dotyczą pierwszego zamówienia. Podczas zakupu płatność nie powiodła się. Zamiast ją ponowić, złożyła Pani drugie zamówienie, które zostało prawidłowo opłacone i dostarczone. Pierwszy zakup pozostał nieopłacony w systemie, stąd automatyczne maile z przypomnieniem. Nie ma powodów do zmartwień – to pierwsze zamówienie zostanie automatycznie anulowane po 7 dniach. 

Sandra
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Dzięki, ale taka sama sytuacja była z przesyłką od firmy GAL - kilka maili o rzekomo niezapaceniu, tak bylam zdenerwowana że zadzwoniłam do firmy GAl gdzie upewniono mnie że przesyłkę otrzymano. 

oznacz moderatorów

San_set
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:81900242 Ponieważ przy tym zakupie jest identyczna sytuacja. W tym przypadku masz aż 3 zamówienia - 2 nieopłacone i ostatnie opłacone.

Żeby takie sytuacje się nie powtarzały przy następnej nieudanej/niedokończonej płatności - wejdź w zakładkę Moje zakupy. Następnie powinnaś zobaczyć informację o nieopłaconym zakupie i możliwość dokończenia płatności. Wtedy dokończysz ten zakup zamiast robić drugi. 

Sandra
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Wszystkie zakupy opłaciłam , tylko w jednym przypadku płaciłam drugi raz bo za pierwszym razem zle wpisany kod z banku spowodowal likwidacje operacji i nie dalo sie cofnac. wiec podjelam czynnosc zaplaty po razd drugi. W dwoch pozostalych przypadkach wszystko bylo dobrze od poczatku do konca.

oznacz moderatorów

San_set
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:81900242 Rozumiem, jednak tak jak napisałam, podczas próby zakupu w jednym przypadku zrobiłaś 3 zamówienia a w drugim 2. Również zobaczysz to po swojej stronie w zakładce Moje zakupy.

Wiadomości są zatem adekwatnie wysyłane do nieopłaconych zakupów.

Sandra
oznacz moderatorów