Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć! Czy jako podwykonawca (rozliczam się z pit i VAT) usług i wyrobów z drewna/plexi mogę sprzedawać na allegro ale faktura VAT dla klienta wystawia firma która mnie zatrudnia?
Klient dostanie normalną fakturę za dany produkt, pytanie czy jemu to robi różnicę i jak allegro może to interpretować.
trochę jak w dropie. sprzedawcą jest hurtownia ale moja firma (VAT zwolniona) wystawia produkt a firma wystawia fakturę na dane klienta
Pozdrawiam
@fistaszek_17 nie możesz 😞 bo Ty masz konto na swoją firmę i Ty jesteś sprzedawcą i kupują od Ciebie i Ty musisz wystawiać fakturę !!!
Możesz jedynie poprosić firmę która Cię zatrudnia o założenie konta na swoje dane a Ty będziesz jako pracownik to obsługiwał za jakiś procent 🙂
Drop działa inaczej, podpisz umowę z hurtownią oni wystawią Ci fakturę na towar a Ty wystawiasz ze swoimi danymi kupującemu, hurtownia tylko realizuje pakowanie i wysyłkę na Twojej etykiecie a za resztę Ty odpowiadasz 🙂
Cześć! Czy jako podwykonawca (rozliczam się z pit i VAT) usług i wyrobów z drewna/plexi mogę sprzedawać na allegro ale faktura VAT dla klienta wystawia firma która mnie zatrudnia?
Klient dostanie normalną fakturę za dany produkt, pytanie czy jemu to robi różnicę i jak allegro może to interpretować.
trochę jak w dropie. sprzedawcą jest hurtownia ale moja firma (VAT zwolniona) wystawia produkt a firma wystawia fakturę na dane klienta
pozdrawiam
@kostas11 napisał(a):
@fistaszek_17 nie możesz 😞 bo Ty masz konto na swoją firmę i Ty jesteś sprzedawcą i kupują od Ciebie i Ty musisz wystawiać fakturę !!!
Są od tego wyjątki. Firma będąca np dystrybutorem usług telekomunikacyjnych. Sprzedaje ona w imieniu i na rzecz operatora telekomunikacyjnego. Fakturę VAT wystawia wówczas operator usługi, zwykle taki sprzedawca jest też zwolniony od ewidencji sprzedaży tego typu na kasie fiskalnej. Zamiast paragonu wystawia wtedy zwykle potwierdzenie sprzedaży z systemu operatora.
To działasz jak "paser".😎