anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Formularze poza Allegro

tytan15
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry. 

Chciałbym dopytać się jak traktowane a przez Allegro sytuację, kiedy sprzedawca karze kupującemu wypełniać formularze znajdujące się na zewnętrznych stronach? Podczas reklamacji produktu mam wypełnić formularz, odesłać na swój koszt i może mi zwrócą za wysyłkę. W takiej sytuacji wszystko dzieje się poza allegro. 

Kiedyś były zewnętrzne formularze do wypełnienia adresu wysyłki, ale myślałem, że już to już się skończyło.

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

gdvorek
Moderator
Moderator

@tytan15 mogą pojawić się takie sytuację. Doprecyzuj dokładnie o jakim formularzu piszesz, wtedy będzie łatwiej mi się odnieść do Twojego pytania.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

tytan15
#8 Zapaleniec#

Skontaktowałem się ze sprzedającym, gdyż użytkowany produkt przestał działać (tak prosił w opisie). W odpowiedzi dostałem link do strony zewnętrznej, innej firmy obsługującej zwroty i reklamacje. Mam tam wypełnić formularz reklamacji i wysłać produkt (na własny koszt) do firmy sprzedającego. 

W tej sytuacji Allegro "nic nie wie" o reklamacji. 

Pozdrawiam

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@tytan15 a co ma allegro do reklamacji ? nie jest stroną transakcji, złóż reklamację, wysyłać nie musisz bo to sprzedawca powinien odebrać paczkę, jak nie ogarną reklamacji do 14 dni to wtedy rozpoczniesz dyskusję jak będzie problem, a i tak są w roli mediatora a nie sądu i nie wiele mogą i do niczego nie zmuszą sprzedacwcy a tym bardziej nie podważą jego decyzji 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@tytan15 widzę, że @kostas11 wyjaśnił wszystko w punkt!

Jeśli masz pytania, zachęcam Ciebie do kontaktu ze sprzedającym, który na pewno wesprzę Ciebie na każdym etapie.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@tytan15 jak najbardziej, przy zwrocie - odstąpieniu sprzedawca ma gotowy formularz do pobrania jak zgłaszasz przez allegro, jak zaznaczysz reklamację to ma taki komunikat 🙂

11rekl.jpg

Więc albo piszesz ręcznie reklamację z danymi itp. i wkładasz do paczki lub wysyłasz zeskanowane albo wypełniasz gotowy formularz od sprzedawcy co pewnie przyspiesza procedurę, brak pisma reklamacyjnego = brak reklamacji 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów