Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam problem - przed chwilą podczas przeglądania ofert poprzez aplikację wyskoczyła mi informacja o tym, że moje konto zostało zablokowane. Co można z tym zrobić?
@Raf7 poszukać w skrzynce e-mail przypisanej do konta wiadomości o blokadzie i zastosować się do umieszczonych tam wskazówek , ale trudna droga przed Tobą .
A czemu długa droga skoro w niczym nie zawiniłem? To jakieś losowe blokady są czy na czym to polega? A co do maila, to niczego nie dostałem na skrzynkę mailową.
Może dodam jeszcze trochę informacji - po odinstalowaniu aplikacji udało mi się zalogować poprzez przeglądarkę. Dodam też, że jestem w zasadzie tylko kupującym. No i problem był tylko na moim telefonie - żona jest zalogowana na tym samym koncie i używa aplikacji i póki co działa na jej telefonie jakby normalnie.
@Raf7 tutaj te informację są zbędne, ponieważ na forum nie możemy działać w temacie blokad. Jak otrzymasz od nas maila, proszę wyślij te informację w odpowiedzi na maila.
@Raf7 pisałeś do nas mailowo, proszę o cierpliwość - w temacie blokad odpowiadamy wyłącznie drogą mailową. Otrzymasz od nas maila w zgłoszeniu nr 51621543.
Rozumiem, ale proszę mnie również zrozumieć - nie wiem, czy ten komunikat jest prawdziwy, nie wiem, czy czasem ktoś mi się nie włamał na konto, nie mam żadnej informacji czym ta blokada mogłaby być spowodowana….
Mówię o takiej blokadzie jak poniżej.
No to tak po kolei. Nie wiem, czy przeglądarka ma z tym coś wspólnego, skoro pisałem o aplikacji Allegro (co prawda przy wchodzeniu z przeglądarki jest już też ta sama blokada). W trybie incognito dokładnie to samo - od razu informacja o blokadzie konta. Po wyczyszczeniu danych przeglądarki również tak samo - od razu informacja o blokadzie .