W dniu dzisiejszym Pani kurier DHL dostarczyła mi paczkę uszkodzoną (rozerwany bok paczki) i przekazała, żeby sprawdzić w domu czy wszystko jest w porządku i powiedziała, że będzie czekać na informację pod domem. Po szybkim sprawdzeniu w domu zobaczyłam, że brakuje 1 sztuki mleczka do czyszczenia, natychmiast wyszłam przed dom, ale pani kurier już nie było.
Niestety ale zgodnie z art 87 ust 6 ustawy Prawo pocztowe, odbiór przesyłki z widocznymi śladami uszkodzenia bez zastrzeżeń jest tożsamy ze zrzeczeniem się wszelkich roszczeń od przewoźnika. Czyli mówiąc prościej, już nic nie da się zrobić, prawo nie pozawala na jakikolwiek reakcję.
A tu cały przepis z ustawy, przewoźnik nie ma prawa modyfikować tego w swoim regulaminie.
Roszczenie z tytułu nienależytego wykonania usługi pocztowej wygasa wskutek przyjęcia przesyłki pocztowej bez zastrzeżeń, chyba że ubytki lub uszkodzenia przesyłki pocztowej niedające się z zewnątrz zauważyć uprawniony stwierdził po przyjęciu przesyłki i nie później niż po upływie 7 dni od przyjęcia przesyłki zgłosił operatorowi pocztowemu roszczenie z tego tytułu oraz udowodnił, że ubytki lub uszkodzenia przesyłki powstały w czasie między przyjęciem przesyłki przez operatora pocztowego w celu wykonania usługi pocztowej a jej doręczeniem adresatowi.