Gdzie otrzymam potwierdzenie, że moja kwota przelanych srodków trafiła akurat do tego sprzedawcy?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam, gdzie otrzymam potwierdzenie że moja kwota przelanych srodków trafiła akurat do tego sprzedawcy?? W przelewie bankowym jest tylko allegro, moge to gdzies pobrac czy tylko kontakt z allegro?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Takie potwierdzenie otrzymujesz mailem od Allegro. "Sprzedawca xxxxxx otrzymał Twoją wpłatę".

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
a potwierdzenie przelewu po pół roku jestem w stanie otrzymać?? musze oddać przedmiot na gwarancji a nie mam paragonu,,,,

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@ArturPraski_2008, nie masz obowiązku dołączania paragonu do odsyłanego towaru. Wystarczy jakikolwiek dowód dokonanego zakupu. Może być to np. potwierdzenie transakcji z Twojego konta bankowego, a nawet kopia powiadomienia mailowego o zrobionym zakupie/płatności itp. 🙂
Gdybyś napotkał jakieś trudności, daj proszę znać.
Moderatorka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@ArturPraski_2008 Gwarancja - przeczytaj warunki bo jest to świadczenie dobrowolne i mogą wymagać fv lub paragonu
Może lepiej reklamować z tytułu rękojmi sprzedawcy wtedy wystarczy jakikolwiek dowód że transakcja się odbyła 🙂 może być to wydruk z aukcji, mail o zakupie itp.
Od allegro dostaniesz potwierdzenie otrzymania wpłaty do nich na Payu tam nie będzie danych sprzedawcy tylko systemowe krzaczki 😞 bo kasa wpływa do allegro potem sprzedawca je sobie wypłaca zbiorczo na swoje konto 🙂
Κώστας