Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Zakupiłem telefon przez raty allegro. Zrobiłem przelew weryfikacyjny, dostałem przelew zwrotny, SMS o zarejestrowaniu mnie jako kredytobiorcy ale nie widzę statusu oraz wgl zakupionego przedmiotu. Gdzie to można sprawdzić? Z góry dziękuje za odpowiedź.
Zobacz bo za dużo pisania, po akceptacji wniosku i przelewie weryfikacyjnym przedmiot automatycznie traci do zakładki"Moje zakupy".
Wybrane oferty dodaj do koszyka.
Jeśli przynajmniej połowę wartości Twojego koszyka stanowią oferty objęte ratami ZERO, to całe zakupy rozłożysz na nieoprocentowane raty, bez dodatkowych kosztów.
W przeciwnym wypadku możesz skorzystać z rat standardowych. W koszyku wyświetlimy informację, które raty są dla Ciebie dostępne.
Kliknij [kup na raty] w koszyku, wybierz sposób dostawy a w dostępnych metodach płatności kliknij [raty].
Raty są obsługiwane przez różnych partnerów PayU. Ich aktualną listę znajdziesz tutaj.
We wniosku wybierz partnera pożyczkowego liczbę rat, formę pożyczki oraz podaj:
W trakcie wypełniania wniosku partner pożyczkowy zweryfikuje podane przez Ciebie informacje o dochodzie oraz sprawdzi Twoją historię w Biurze Informacji Kredytowej (za sprawdzenie historii kredytowej odpowiada, wybrany przez Ciebie, kredytodawca). Między innymi na jej podstawie podejmie decyzję o przyznaniu pożyczki. Decyzja kredytowa wyświetli się na stronie, a dodatkowo informację tę dostaniesz e-mailem. W przypadku pozytywnej decyzji, na stronie wyświetlą się również warunki pożyczki. Zatwierdź je i pobierz plik z umową kredytową. Jeśli omyłkowo zamkniesz stronę z wnioskiem, nie przejmuj się. Powrót do wniosku umożliwi Ci kod smsowy, który wysyłany jest na telefon zadeklarowany we wniosku. Kliknij w link z e-maila, który otrzymasz, a następnie wpisz kod smsowy. Dotyczy to wniosków składanych do Alior Banku.
Wniosek rozpatrzy partner pożyczkowy, a zakup nastąpi automatycznie dopiero po jego pozytywnej decyzji.
Kiedy zatwierdzisz warunki pożyczki, partner pożyczkowy poprosi Cię o przelanie 1 zł na podany rachunek, zalogowanie się do konta bankowego lub załączenie wyciągu bankowego, aby potwierdzić Twoje dane. Aby przelew weryfikacyjny się powiódł:
Partner pożyczkowy zwróci Ci przelaną złotówkę.
Po wspomnianym przelewie przedmioty dodane do koszyka zostaną zakupione, a pieniądze za Twoje zakupy zostaną przekazane na Allegro Finanse Sprzedającego.
Możliwa jest sytuacja, w której mimo pozytywnej decyzji o przyznaniu pożyczki, nie zostanie ona uruchomiona. Stanie się tak, jeżeli w trakcie weryfikacji wniosku inny Klient kupi ostatni przedmiot lub skończy się oferta. Jeżeli więc jest to możliwe, planując zapłatę na raty wybieraj oferty wieloprzedmiotowe oraz te z najpóźniejszą datą zakończenia. Pożyczka nie będzie uruchomiona również w sytuacji, gdy sprzedający zmieni cenę przedmiotu podczas weryfikacji wniosku ratalnego.
Jeśli nie prześlesz wniosku do weryfikacji, Twoja płatność zostanie przerwana lub stracisz połączenie z internetem, wniosek ratalny nie zostanie przesłany do banku. Twoja płatność w ciągu kilku dni anuluje się automatycznie.
@bomba3651, podasz numer zamówienia? Sprawdzę jego status. 🙂
Znalazłem jedynie takie coś dzięki linkowi z innego tematu ale informacje dotyczą mojego zamówienia. Jednak z pozycji mojego konta nie da się wejść na te dane tak jak przez link dotyczący statusu.
12038029862
@bomba3651 Twój wniosek o raty wciąż jest weryfikowany 🙂 Otrzymasz wiadomość mejlową o decyzji w tej sprawie
Dziękuje bardzo za informację 🙂