anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gdzie tu jest opis sprzedawcy

Graman
#7 Wielbiciel#

Witam,

chciałem ocenić kupiony produkt, ale wyskoczył mi msgbox "Nie opisuj tutaj sprzedawcy ani transakcji ...."

Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, w którym miejscu opisałem sprzedawcę lub transakcję?

2020-11-18_Allegro.png

oznacz moderatorów
21 ODPOWIEDZI 21

xyz96
#21 Demiurg#

@Graman Zdjęcie jest zamaskowane, niewidoczne dla innych. Nie używaj żadnych znaków wskazujących na sprzedawcę. Już wpisanie samego sprze. powoduje, że otrzymasz taki komunikat. Pisz tylko o produkcie.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Graman Nie widzimy obrazka, ale jest tak że gdzie indziej opisujemy(komentujemy) sprzedawce, a gdzie indziej towar i  często jak chcesz komentować sprzedawcę w opisie towaru to taki komunikat wyskakuje.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Graman System zakwalifikował Twój komentarz do opinii i automatycznie go zablokował z powodu słowa "dziadostwo", a konkretnie za jego cząstkę "dziad". 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Graman Napisz "Ale tandeta" - powinno przejść, ale niekoniecznie 🙂 Bo może to być cząstka tandeciarz 🙂

oznacz moderatorów

Graman
#7 Wielbiciel#

Witam, dziękuję kochani za podpowiedzi. Chodzi o to że kupiłem rękawice "winylowe nitrylowe lateksowe".

Okazało się że rękawice były winylowe, zupełnie nierozciągliwe. Dlatego w komentarzu napisałem "Ale dziadostwo.Rękawiczki się nie rozciągają (mam dłonie trochę większe niż L, ale rękawice lateksowe kupwanie w sklepach się spokojnie rozciągały".

Wydaje mi się więc, że jest to stricte opis towaru i stąd bardzo się zdziwiłem działaniem automatu Allegro, no i mój post. Jakoś mi to zajechało cenzurą. Przecież każdy klient ma prawo mieć własne zdanie o zakupionym towarze, prawda? A tutaj jakby Allegro chroniło się przed złymi opiniami, żeby im sprzedaż nie spadła? Czy się mylę?

Pozdrowienia

Graman

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Graman Allegro mocno stoi po stronie kupujących, komentarz nie może być obraźliwy, możliwe że takie słowa się nie spodobały.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

To nie był komentarz, to była ocena produktu 🙂 Kogo miała obrażać ? 🙂

oznacz moderatorów

Graman
#7 Wielbiciel#

To że "Allegro mocno stoi po stronie kupujących" zauważyłem. Zdarzyło mi się skorzystać ostatnio 2 razy z programu ochrony kupujących. Co więcej uważam, że przez wprowadzenie podobnych programów Allegro stało się od pewnego czasu naprawdę fajną i bezpieczną platformą zakupową.

Z drugiej strony jednak jednym z przypadków kiedy skorzystałem z programu ochrony kupujących była aukcja gdzie sprzedający miał wręcz wzorowe opinie, a cała sprzedaż okazała się oszustwem. Rozumiem że jest cała masa frustratów, którzy bardzo chętnie przyczepią się o drobnostki. Więc może warto wprowadzić system odpowiedzi użytkowników na negatywne komentarze, taki jak funkcjinuje na przykład na Ceneo? Dzięki temu ludzie sami bronią produktów osądzonych niesprawiedliwe (przez konkurencję na przykład).

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

Graman
#7 Wielbiciel#

Pomysł ze "zgłoszeniem pomysłu" jest bardzo dobry, ale niestety jestem sceptyczny do takiego rozwiązania z kilku powodów:

1. Ostatnio w swoim banku złożyłem pomysł na udoskonalenie obsługi użytkowników. Podziękowali mi bardzo i obiecali że zajmą się tematem. Było to 8 miesięcy temu 😉

2.Z drugiej strony sam iem jak wygląda to "od kuchni", ponieważ jestem programistą w dość dużej firmie międzynarodowej i takich wniosków na udoskonalenie, mam w swoim systemie zarządzania zgłoszeniami mam sporo.
Aby coś się ruszyło w sprawie konkretnego zgłoszenia, musi przyjść osoba decyzyjna i "popchnąć temat".

Dlatego też nie mam złudzeń że w tej sprawie coś by się szybko ruszyło 😞

Nie sądzę więc że zgłoszenie tzw. "Feature request" do Allegro, coś zmieni w najbliższym czasie.

Pozdrowienia

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Graman Masz rację. Pomysły użytkowników są wdrażane zazwyczaj tylko wtedy, gdy działają na korzyść podmiotu oczekującego pomysłów, interes użytkowników jest na trzecim planie.

oznacz moderatorów

Graman
#7 Wielbiciel#

Niestety. True 😞

Pozdrowienia

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Graman Komentarz, opinia zależy nie tylko od towaru ale także indywidualnie od użytkownika. Na Ceneo za to sprzedający, ociągają się z wysyłką, nikt na nich nie naciska, może niekiedy długo czekać.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@LEW433 Przecinek sprzed "ociągają" przenieś przed "ale" i wtedy będzie lepiej 🙂

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@xyz96 Dziękuję bardzo, też cię kocham.😋

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@LEW433 Serio? To miłość bez wzajemności 🙂

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Wiem, nie potrafisz kochać.😁