anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gdzie w "Moje konto" zweryfikować firmę do nabycia wewnątrzwspólnotowego VAT 0%?

CYNTOS
#7 Wielbiciel

Jak w temacie. Mam info, że firma niezweryfikowana, ale nigdzie nie widzę opcji, jak ją zweryfikować. Dodam, że chcę kupić coś z Czech z VAT 0%. Gdzie konkretnie w menu jest ta weryfikacja?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

nat_not
Moderatorka Allegro Gadane

@CYNTOS W zakładce Dane konta musisz sprawdzić dane firmy:

• Numer identyfikacyjny VAT UE –
    • w Polsce jest to numer NIP z prefixem PL w formacie: PL999999999
    • w Czechach jest to numer identyfikacji podatkowej (DIČ) w formacie: CZ99999999.

Jeśli podczas rejestracji podałeś inny numer, należy go poprawić, klikając "edytuj dane firmy" i w polu "Numer VAT" wpisać numer identyfikacyjny VAT UE.

Następnie kliknij "Przejdź do weryfikacji" i wykonaj przelew weryfikacyjny ze swojego banku.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

CYNTOS
#7 Wielbiciel

Niestety dodanie prefiksu PL (z odstępem lub bez) powoduje wyświetlenie czerwonego komunikatu "Nieprawidłowy format NIPu". Czyli problem pozostaje.

oznacz moderatorów

N_Nitka28

@CYNTOS W tej sytuacji skontaktuj się proszę przez formularz. Nasi doradcy zweryfikują Twoją sprawę i dane. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

CYNTOS
#7 Wielbiciel

Zrobiłem to nawet przed założeniem niniejszego wątku. Do chwili obecnej brak odpowiedzi.

oznacz moderatorów

N_Nitka28

@CYNTOS Twoje zgłoszenie oczekuje na podjęcie przez doradcę. Proszę Cię o cierpliwość 😉 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów